"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 10-Nov-2010 15:24 Email | Share | Bookmark
One of my Crumble Collection

Salam All..

Koleksi ini agak lama dah saya buat. Tapi tak berkesempatan nak share. Baju kurung dari sutera crepe tapi not the one yg sangat fragile.. maybe ada grade dia kain jenis ini..

Corak batik dan color agak serabut.. ditambah dengan percikan halus warna2 hitam.. nampak lebih serabut... Satu tentang Crumble ni, senang nak dipadankan dgn any type of corak kain.. so i decided to Crumblekan dikau hahaha.. (sorry la bahasa ye)

Buntu nak pilih warna yg sesuai.. Kombinasi hitam, dark red to brown dan green tidak membantu saya.. semuanya gelap. Ada sedikit hijau dan kuning menambah kerumitan. Dan bertambah rumit, corak nya berbentuk daun pakis di hadapan baju kemudian penuh dengan percikan warna tompok halus di tepinya....

Pilihan warna perlu contra dan lebih outstanding dari tompok2 halus warna di baju. Kalau tidak, manik tak membawa sebarang erti pun. Penat je kita jahit.. but it carry no impact at all..

Jadi paduan warna masih mengambil kira warna yg begitu outstanding which is black and green.. combine with a little red and blend it with silver color. Silber beads need to be blended carefully coz silap susun jadi cam a part of percikan tompokan warna.. so what i did was to make more layers of silver beads...

The output? Hope you enjoy!!!






Corak pada badan baju...noticed the tompok or so called percikan warna tu hehehe....

Quote:
Nana ~ Thanks dear
Dilla ~ Thanks also..
K Izan ~ Lama betul baru nak komen kan? kekekeke...
K Nani ~ Jemputlah datang weekend ni sis.. boleh la nak pilih manik yg berkenan...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net