"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 25-Feb-2010 12:42 Email | Share | Bookmark
Collection 12'2010 - Batilda

Finally..

Recently saya banyak buat sketch new design for 2010 collection. I want something original from my own. Saya selagi boleh mahukan yang baru. Terima kasih kepada semua atas sokongan anda pada "Crumble". Tak sangka rupanya penerimaan dari kalangan beader dan peminat manik terhadap "Crumble" begitu memberangsangkan.

Kali ini saya namakan Batilda. Kalau konsep design "Crumble" berasaskan manik tabur, "Batilda" pula lebih kepada asas kerawang. Yang betul2 original dalam Batilda so far adalah hasil nukilan daun tu je ... Yg lelain saya gabungkan dgn konsep basic yg lain dalam jahitan manik. Rasa nya so far belum lagi saya ternampak bentuk daun seperti yg saya hasilkan, tetapi kalau lah sekiranya ada, saya minta maaf terlebih dahulu. Sebab saya memang hasilkan daun ni daripada hasil imagination dan observation saya... Lagi pula saya kurang meninjau sejak 2 menjak ni..

Masih dalam proses menghaluskan design Batilda ni.. Cuma yg boleh saya katakan, design seperti ni buat nya lagi rumit dibandingkan Crumble. Nampak senang sbb hanya perlu lakar kan atas kain dan jahit kan manik. Tetapi, nak hasilkan kerawang yg cantik dan tidak lari dari biku nya, amat seksa. Belum lagi nak imbangkan kiri dan kanan... Tambahan pula saya gabungkan Crumble dan Batilda dalam design yg baru ni. Jenuh nak belek placing manik tu betul ke tak..

Oleh kerana masih banyak yg perlu diperhalusi, jadi kita tgk gambar je la ye. Gambar pun tak bape cantik sbb keadaan tak meng izinkan masa tu. Nanti ada masa saya share kan yg cantik sket.

Enjoy!!


Batilda


Yg original nya lakaran daun tu je hehe...tu pun nak kecoh kan?





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net