"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 11-Feb-2010 14:25 Email | Share | Bookmark
The Making of....

Salam All..

Entry ni saya tujukan khas buat K Sabariah yg saya jumpa secara kebetulan di Bangi (i hope u read this K Sab) It was really nice meeting you K Sab.

Sebenarnya bila K Sab tanya macam mana saya buat and boleh jahit cepat buat Crumble, saya terfikir, bagus juga kalau dapat kongsi sama dengan yg lain.. Jadi mari kita lihat macam mana PepariDsign in action (bluwekkk.. hahaha)...

Saya perlukan kotak sakti ni.. Uh macam citer jibam dgn kotak sakti dia plak kan?


Dan juga jarum yang banyak untuk setiap baju yg saya jahit


Kenapa ya? Sebab saya suka buat macam ni...

Giler ganas kan? Sbb leceh pakai cushion pin..Plus kotak ni jadi tong sampah untuk benang2 yg bersepah..

Then.. untuk makluman saya bukan jenis seorang yg organize... so bila jahit manik, saya curah sume manik dalam 1 plate..

See???

So akibatnya... saya ada banyakkkkkkkkkkkkk plate yg bercampur color ni

Adoi!!! Tapi ada gunanya, saya akan cari and guna semula manik ni.. nak masuk kan dalam bekas semula tak cukup rajin lah hehe..

Ok.. cakap pasal rajin, sekarang saya dah tak pakai bekas transparent yg small tu nak keep the beads.. dah tak muat and tak reti nak susun dah.. so last2 saya biarkan je dalam plastic tu.. amik sket masa nak pakai.. Sudahnya??


FYI... stone merah tu lain sket shining dia.. berbaloi la dgn harga yg lagi mahal.. Cantik!! Saya suka tapi jarang dpt kat KL.. saya beli di JB


And yg antara manik yg saya tak sentuh lagi.. tamak haloba kan?


Lepas tu ni plak hasil tangkapan di JB baru2 ni.. memang dasar penamak!!!

Antara my favorites???








Ok .. last not least.. ni lah hasil lakaran terbaru saya... Kata nak lari sket dari Crumble kan? kekekekeke....


Tata!!

Quote:
Balkis ~ Memang aku taleh jadi tokei manik pun.. selalu sangat aku yg kebas dulu manik tu haha
Dana ~ Bila nikah nya dik? Yg pearl glass tu kat JB.. nak kirim ke??
K Izan BTnB ~ Mekasih kak for the info.. Gals... sila la ke sana
Anum ~ Best memang best pastu menggelupur nak cari color ape nak pakai haha...
Rohaya, Mazura, Mazwin, Lieya ~ Saya beli kat satu kedai je kat JB tu.. dekat The Store Pandan, nama kedai Pesona. Tapi jgn harap amoi tu nak kasi diskaun even borong byk mana.. paling koman dia bagi set gelas free.. jadi la kan hahaha.. But be careful ya sbb kat kedai tu ada jual variasi of beads.. ada dari China yg shining dia kalah Japan beads.. so alwasy ask the sales assistant.. Nanti bgtau kat amoi tu saya yg rekomen (dgn harapan dapat diskaun lepas ni hahahaha)
Zai ~ Ala tade maknanye la nak lawan.. of coz K Zai manik dah menang awal2 hehehehe.. saya ni beli suka2 je.. perabih duit yg tak seberapa...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net