"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 8-Aug-2009 18:40 Email | Share | Bookmark
Green Shiffon: Gee

Baju ke 2 dari Gee.. Green shiffon dwi tone... As usual memang cantik shiffon dwi tone ni.. And memang cantik bila ditambah kan lagi perhiasan manik di baju.. Tapi sangat lah mencabar kesabaran saya... Terutama bila menjahit manik di leher.. Nak pastikan jatuhnya sama tegak dgn ira kain dan tidak senget... Memang struggle... And please dont forget kain ni nipis jadi baju nya ada lining... Waduh.. memang kena sabar jahit manik dibaju shiffon ni... Silap jahit tercuri kain lining, dah jadi tak cantik...

Jadi untuk design green shiffon ni, saya improvise my Crumble design..Sebenarnya apa yg saya plan asal nya lain.. tetapi bila dah siap jadi lain... Tapi saya rasa hasil nya not bad dari apa yg saya plan.. Mungkin design asal akan diguna pada baju lain... Macam ni la bila jahit manik, kadang apa yg plan tak jadi macam yg kita nak, sbb nya along the progress tu otak ligat pk, ada je nak tambah, ada je nak tukar, tu yg at last design jadi lain hehe..

Keseluruhan idea adalah untuk nampak kan si pemakai seolah memakai pehiasan rantai berloket besar dgn kontra warna yg terang.. Jadi saya pilih pink as the contra of the color... To balance the tone color I used quite a number of green colors and a bit yellow and light pink... Harap nya Gee suka la dgn design ni sbb saya suka hehehe.. (perasan)

Enjoy!!









View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net