"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 22-Jun-2009 10:13 Email | Share | Bookmark
New Design: Queen of Amidala


Baju for my Srikandi Ajai... dah lama gak siap cuma lambat upload...

I personally suka dgn design kali ini sbb saya jarang buat design macam ni.. Why Queen of Amidala? Sbb masa tu I baru tgk Queen Amidala nye costume hehehe... Sangat tak relevant tapi still I kinda like it...

Ajai hantar kain yg belum dijahit untuk ditempah dengan tailor di kampung saya.. Mak saya bagi cadangan untuk tambah sulam dihujung lengan and bawah baju.. Bila dah siap, WALLA!! Cantik sangat!! Sbb combination of purple with gold memang menjadi.. Kain nya adalah kain batik... So thanks Mak for the idea.. Disebabkan tanak rosakkan kecantikan sulam daripada benang emas tu, so I just add beads kat hujung lengan corner sahaja... Macam mana?

Macam ni.. hehehehe





Quote:
K Izan ~ Sakit tekak ke kak? hehe.. dah beli kan rose? Nanti kita set date kay?
Fariha ~ Oh.. suka nya aku dapat komen dari cik glamz yg glamer ni.. hehehe TQ!!!
Nonie ~ Ha ah kan, macam merak ada gak nih.. hmmm nanti la dsign baru lain boleh buat ala ala merak.. Thanks....
Lavender ~ Thanks...
Azi ~ Thanks Azi.. tgk la lagi hehehe
Eja ~ Asal aku tak pernah nampak ko nih? Halimunan kah??
K Nora ~ K Nora.. jgn la melangit sangat.. saya still ada rasa tak complete la dgn K Nora ni hehe ape ye...
K Niza ~ Ok kak.. noted.. nanti baju dah siap bagitau kay...
Kaseh ~ Thanks.. kalau nak batu swaroski boleh cari kat kedai yg buat handcraft untuk accessories bracelet sume tu.. kedai macam tu memang banyak crystal swaroski.. rasa nya kat Semua House ada.. Kalau nak glass stone yg biasa kat kedai bunga reben banyak..


Quote:
Kaseh ~ Kaseh diterima hehehe
K Aishah ~ Salam perkenalan to you too.. Wah.. saya sangat terharu dgn komen akak.. rasa macam nak print and frame je komen nih... Thanks a lot for your compliment.. Semoga dengan segala pujian ini tak membuatkan saya lupa diri.. dan sentiasa berpijak di bumi nyata.. Thanks Kak!! Untuk pearl nih i pun rasa KL tak banyak sangat choice color esp Bunga Reben.. Tapi one of the sources I selalu gak beli dgn K Zai Manik.. On top of that some collection lama saya beli di JB.. there is one shop yg saya memang suka selection color nya yg banyak and u can buy by gram...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net