"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 23-May-2009 15:13 Email | Share | Bookmark
Rainbow Garden for Cikgu Syida

 
 
 
 
 
 
Such a fragile materials.. another i would say... Well b4 that Selamat Hari Guru Cikgu Syida!! Sorry la hari tu nak wish tapi tak sempat jumpa tuan badan.. Sibuk cikgu kita nak buat preparation hehe...

Well.. this is another duo tone shiffon i received... dah tak ingat bape kali i jahit untuk jenis kain macam ni... tapi yg I noticed, kain yg Cikgu Syida hantar ni lain sedikit material nya.. sangat sangat sangat lah fragile dan nipis!!!!!! I must admit that this time it really challenged me... Mula nak buat concept macam manik tabur, tapi rasa macam nak cuba design yg baru yg sesuai dgn material macam ni.. sbb material macam ni tak suma jenis design sesuai....

Finally, I choose this design, inspired by rainbow that I saw masa balik kerja... ehehehe.. Tips untuk beader lain, this design sesuai dgn kain yg lemah gemalai..... Saya agak teruja nak siap kan baju ni memandangkan saya cuba design yg baru.. so hasilnya... Alhamdulillah.. saya puas hati. dan paling happy bila Syida SMS she really happy with the design... Thanks dude!!

Enjoy my Rainbow Garden!!!!

p/s K Izan, tak jadi guna nama yg akak bagi sbb rasa nya kena apply dari my inspiration hehe..







Quote:
K Izan ~ Best pulak baca "Hanya Jauhari Yg Kenal Manikam".. boleh la namakan kat one of my design nanti haha
Jemme ~ Tak letak kain gam.. sbb susah nak adjust esp part leher sbb ada lining. Somehow saya selalu tak alas kain gam kalau kain terlampau lembut sbb nya takut baju nampak kejung macam tampal semacam. (sebenarnya tak bape reti haha)
Sue ~ Thanks.. Most of pearl or acrylic beads tu saya beli masa kat JB.. Tapi ada yg saya beli dari ZaiManik.. Or kalau rajin saya singgah ke Kedai Bunga Reben je..
K Laila ~ Salam kak.. wow.. ada peminat dari Brunei kekdah nye.. kekekekeke.. thanks kak sudi singgah sini.. jauh org Brunei jalan ni .. check ur mail ya..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net