"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 22-May-2009 05:06 Email | Share | Bookmark
Selingkar Kasih: Titi

Sketch
Sketch
 
 
 
 
Lengan
 
 
Sorry for being silence for sometimes. So now I am back in the track.. Project still go on, just keep silence from online. So here we go!!

New design, Selingkar Kasih.. Why Selingkar Kasih? Sbb i use a lot of lingkaran... and kasih sbb untuk empunya badan yg bernikah 1st May lepas. Quite last min request, tapi sbb tak sampai hati nak hampakan impian pengantin nak nampak cantik masa hari pernikahan, jadi saya terima juga walaupun memang doubt takut tak sempat siap...

Niat dihati nak tambah beads di bawah baju dan juga kain. Baju ni plain, no beads or sulam ke macam baju biasa pengantin pakai untuk nikah. Personally I suka Titi ni sbb dia tau apa yg dia nak.. she knows how to show her strength.. Org nya pun dah memang cantik, tinggi lampai macam model...so i agreed dgn dia bila die bagitau dia tanak nampak heavy sangat for nikah ceremony sbb masa bersanding dah glitter hehe...

Entry kali ni saya tunjuk kan sket how i sketch the design on the dress. Enjoy...







Note* This ismy 1st time attempt buat "Sisik Ikan"....... Started to like it eventho I don't like to use sequins in my design...


Quote:
K Izan ~ Bukan main lagi anak akak.. kekecik dah pandai melaram hehe.. I'allah saya cuba yg terbaik...
Jemme ~ Thanks.. Yg ni tanak try ke?? hari tu nya design dah pass dah ehehehe...
Fidd ~ My dear Fidd.. mana la dikau menghilang ni??? Ape cite dude???


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net