"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 17-Mar-2009 08:03 Email | Share | Bookmark
Teaser: Ira's Mum again

Honestly, thank you very much for all the wishes!!! THANK YOU.....

Ok let's see this project... again for Ira's mum...

As usual, pilihan material memang always amazed me... Different.. unique lain dari yg lain.. And also luxurious!! Selalu berangan nak ada gak baju cam ni tapi bila tgk price..Gulp!! Lupakan je la hehehe.. Tak dapat pakai, dapat jahit pegang kain pun jadilah ehehehe...

Baju yg hijau ni memang unik color nya..masa mula² dapat I wonder macam mana lah nak digayakan dgn manik.. Combination green, a bit pale pink and then ada bunga² sedikit orange.. Actually, she printed design from net as her preference.. Yet, the design I think sama dgn baju orange (later i post)..so I wanna do a bit different... One thing I like about Ira's Mum is, she knows what she wants, and she always know it.. Almost all baju yg dihantar pasti disertakan sekali design manik yg disuka daripada Internet.. dan semua design yg dipilih memang kena dgn baju yg dihantar.. She really got her own class...

So back to this baju, i decided to make use of the bunga di baju as the main design.. Tak tau nak bagi nama design apa.. sape teror bagi lah nama hehe.. Bunga yg ni teknik lain sket dari baju orange which I have to jahit dulu outline then fill up.. So banyak manik diperlukan dan juga masa hanya untuk siap kan 1 bunga sahaja.. I must say personally I satisfied dgn design ni.. Sbb lain dari yg lain, combination colors yg tak pernah lagi I guna..

So enjoy!!






Quote:
Cik Anggerik ~ TQ.. Masa jahit ni try an error je, mula nampak pelik juga.. hehe..
Zue ~ Thanks...
Yasha ~ TQ.. design ni memang tade sketch dulu.. saya mulakan dgn letak je dulu a few manik atas kain nak tgk mana yg naik seri nya hehe.. Alhamdulillah..Menjadi..
Ija ~ TQ... mana ada berbunga² ... saya pun jarang gak buat design berbunga ni, masih belajar..
K Izan ~ Suka la dgn "Flaming Garden".. TQ!!!
K Nora ~ Thanks K Nora.. Dlm bz sempat lagi jengah sini hehe.. I guess ur rite, sutera crepe sbb memang lain dari yg lain material dia.. Kena tanya empunya badan lepas ni hehe.. Tapi unik kan kain ni? First time dpt kain macam ni..
Dana ~ TQ Dana... bunga daisy tu tak plan asal nya.. tapi bila dah dijahitkan rapat² and banyak² nampak menjadi pulak..
Cik Glamz ~ Oh.. trimasss yg amat..
Ija ~ Dah naik dah keje.. BZ sket.. hari besar? I'Allah kalau tak ada aral dalam tahun ni..
K Izan ~ sabar je la berinai pulak dah.. lambat lagi laaaa!!!!! Pandai je die ni hahaha...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net