"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 12-Mar-2009 09:21 Email | Share | Bookmark
Black & Green Eye Drop for Srikandi Ecah

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alhamdulillah... Segalanya berjalan lancar.. Despite of bad things happened, I managed to survive...or should i say manage it secara efisien.. hehe.. Terima kasih to all wishes..I am so honored to have you guys as my friends...

Alhamdulillah... dapat jua siap kan baju untuk my Srikandi Ecah yg nak dipakai on 20th ni... Tapi bukan lah sbb baju ni pun saya tension ari tu.. Baju putih yg di padankan dgn kain songket tenun hitam dan hijau pucuk pisang. Dan sepasang lagi baju kurung moden shiffon brown color. Untuk baju brown tu dah ada manik tabur dibahagian leher dan cekak lengan, tapi Ecah nak glamor lagi hehehe... Haruzzz la kan Ecah?

Kalau nak dipadan kan dgn kainnya, corak geomatri, tapi saya cuba buat kelainan sikit untuk buat design yg tidak terlalu mengikut motif kain nya supaya Ecah boleh padan kan dgn kain lain.. Plain putih ke, kain color hijau ke kan Ecah kan? Lagi pun bila dah letak manik kat baju ni pada saya bagus kalau dapat digayakan dgn banyak padanan.. barulah menang memakai nama nya...

Design ni saya dapat ilham dari koleksi gambar lama saya... Gambar ni diambil dalam satu majlis, saya ni kan jenis suka ambil gambar pelik² sket.. Nak tau gambar apa? Cuba teka..



So daripada ilham ni, jadi lah seperti ini..... Selamat menjamu mata ye kengkawan...


Close Up


Leher



Quote:
Anggerik Rimba ~ Thanks for your compliment.. kembang setaman saya dibuatnya haha..at first hesitate nak guna black stone tu sbb die tak shine as yg green.. tapi bila letak round beads yg kecik2 tepi die baru die nampak naik sket..Thanks for the tips as well.. Nanti saya practice buat bunga tu..
K Izan ~ Marathon ek? pas baton sket kat saya hehehe... Thanks kak.. Mega project saya masih zilch progress.. NIL.. ayoooo cuak la ni akak dah tanye... baton tak sampai lagi la kak hehe..
Eeda ~ sama la kite.. memang mula² rasa tak confident.. kena choose color compliment yg betul kot baru die nampak seri..
K Beauty ~ Thanks kak.. Mega project? tak der maknanye hehe.. mak saya yg risau lelebey sbb saya tak start ape pun.. .. Yeah you got it rite.. tong air minum gambar tu.. pandai nye akak saya ni hehehe.. hadiah? nanti la saya turun KL
K Amboii ~ K Ray eh? Thanks sudi jengah sini.. Nak link kan go to Setting> Links> then masuk kan URL yg akak nak link dalam column web address tu.. Save and preview tgk die appear tak.. Saya nak link kan FP akak ni.. boleh??
Ruby ~ Thanks Ruby.. Boleh buat.. konsep nya sama je macam manik tabur.. cuma pelbagaikan size manik, tone colors and jarak manik.. You can do it!!
Ecah ~ Wahaha.. Thanks tuan baju... I am glad u love it.. And thanks for ur trust too...Lepas ni den ada KL leh la promote kat ur family sume eh?
Wansya ~ Alahai.. tak legend mana pun lah.. I pun beginner lagi cam u gak.. Ngeri je dengar legend tu.. Wah best nye ada peminat.. ingat artis je ade peminat keekekeke.. Pepari yang erasan hehehe.. Keep in touch..




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net