"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 2-Feb-2009 14:28 Email | Share | Bookmark
Crumble I

Decided to name this design Crumble 1 coz this is my first time jahit beads pearl rapat2 and i like the effect.. Betul dulu lecturer saya cakap kena selalu main dgn ruang. Syukur, sbb saya masih dapat aplikasi kan konsep "Space" dalam design saya.. nak ckp lebih2 pun saya bukan arif, janji diri sendiri faham hahaha... Thanks Mr Bear (of saya nye lecturer tu sangat comel.. sorry la En Halim

I think size, color, shape, and texture give magic impact into your design. Memberi kesan ruang yg pada saya amat cemerlang sekali (cam ciku BM tak ayat? hehe).. so sekarang ni saya memang refer balik kat note lama masa belajar dulu.. walaupun hakikat nya tak ada kaitan pun ape yg saya belajar dulu dgn manik ni sume haha... pepandai saya je nak absorb kan hiks...

Baju ni dah siap.. tgu approval from owner either nak panjang kan lagi ke tak part leher. So kalau ok i will send to her, if not then have to add some more... Actually the owner already gave me the design that she wanted for this baju. Being me yg kadang rasa susah jugak nak ikut betul2 sbb rasa macam ada limitation so here it comes. Ada elemet basic yg saya amik dari design tu especially batu berbentuk diamond tu (ye ke?) Element pink tu sbb nak kasi contra pada color sbb baju ni color scheme agak soft. Semua color ala2 lembayung, so add some contra dgn color shocking tu.. But it is not obvious.

So enjoy.. nanti dah sampai kat tuan badan saya publish yg full version...


bahagian lengan..material: silk......

Disamping tu saya nak promote event yg Pn Rozita Jaafar adakan pada April nanti... Pertandingan Piala Sulaman Manik Kristal FTiMdC 2009 .. mari lah sama2 kita meriah kan malam tu.. kepada semua pencinta manik, jom la ramai2 gath.. (suka hati saya je nak panggil gath hahaha)


Quote:
azi ~ thanks.. kita memang satu companu ni rasa nye azi.. betul lah tu hehehe..bila nak jumpa?
K Beauty ~ tade la superb mana.. test idea baru je ni.. baju baru hantar semalam...
K Dzila ~ uh nak tiru ke? terharu saya... ada gak org suka ngan design ni hehe.. mekasey kak..
K Zai ~ dah tukar ke FP ek? dah update dah.. ada manik baru tak? hehehe.. thanks for the compliment..
K Sya ~ Akak!! Sekian lama daku baca blog mu... tetiba akak bagi comment kat sini rasa macam aduh.. terharu ada.. bangga ada gak ni hehehehe.. Thanks a lot for visiting my FP... leh lawan Gem tak kak? hahahahaha


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net