"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 15-Jan-2009 10:51 Email | Share | Bookmark
Amoeba Design for K Nurul

 
 
 
 
 
 
Atas nasihat kawan² yang tertentu; selepas ini kesemua design saya akan diberi nama.. Sebab ada kawan saya komplen susah nak bgtau nak design macam mana hehehe..sorry la ye.. Jadi selepas ini selagi boleh terdaya, saya akan menamakan segala design saya.

Bermula dengan design ni, saya namakan "Amoeba". Atas sebab dia melingkar² hehehe... Tak kesah la kan? Janji ada nama senang nanti orang nak ingat. Kalau ikut nasihat kawan saya yg satu tu dia suruh letak nama Fatimah ke, Aishah ke hahahaha...

Projek kali ini material nya adalah shiffon duo tone dilapik dgn satin. Memang cantik color ni.. sesuai dgn K Nurul yg memang soft orang nya. Projek kali ini sebenar nya more to "make over" sbb baju ni dah di hias sedikit manik sebelum ini.. Jadi saya hanya perlu "enhance"kan sahaja.. Cuma nya bila dah ada manik di baju agak sukar proses jahitan sbb benang asyik tersangkut... Tapi tak apa itu sume untuk memahirkan skill saya.

Kombinasi kali ini adalah "Amoeba" dan manik tabur. Untuk jenis design ini saya masih kelaskannya sebagai tidak sarat. Mungkin ada yang rasa sarat hehe.. Ok, saya nak kena cepat sbb kedai manik dah nak tutup.... Kepada Pn Norhayati Ab Hakim, maaf kan lah kawan kamu yg macam mak enon ni!!! SORRY!!!!!

Enjoy!!








Quote:
k izan ~ nanti saya outsource kat akak bila dah tade idea nak bagi nama eh?
K Balkis ~ memang suka dgn manik bulat.. memang leceh sbb kecikkan.. takes more time.. tang price memang pening kepala selalu nak charge bape...
K Glamz ~ wallahweh.. akak glam visit fp saya la.. malu aiii... thanksss kak
K Nora ~ melampau betul tahap master... ni novice ni k nora oi.... thanks for the compliment.. anytime je rasa boring singgah le sini ahaha
K Dzila ~ jadi icon ek? sebulat orang nye la ni.. ahahaha seswaiiii sangattttt!!!! .. thanks kak for dropping by....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net