"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 3-Jan-2009 04:38 Email | Share | Bookmark
Attention!!!

Wah.. sangat rajin kan saya update? Bila lagi dapat habis kan masa melayan FP saya ni... Sambil² buat kerja di office ni sempat lagi saya mengedit gambar dan FP. Kalau tak nanti tak jalan la business saya yg tak seberapa ni...

Announcement apa ya saya nak buat ni? Untuk orang² KL, saya akan turun KL pada 12 Jan ni.. (Monday).. Ok saya mungkin akan sampai hari Ahad.. Jadi kepada sesiapa yg hendak menghantar baju boleh la contact saya sementara saya ada di sana. Ada urusan pejabat sebenarnya, tapi rasa nya sempat lagi curi sikit masa hari Ahad dan petang Isnin. Jadi kepada sesiapa yg berminat nak hantar baju dan percayakan pada hasil kerja seni saya ni, boleh la call or email kepada saya. Coverage area? Area Bangsar, Serdang dan Cyberjaya......

Dalam masa yg sama saya sempat singgah ke FP K Noraini yg hebat tu... hmm ada mention pasal harga yg dikira untuk jahitan beads ni.. Untuk makluman, baru² ni saya sempat ke satu kedai di Danga Bay. Tertarik dgn satu kedai jahit ni yg mana banyak baju² nya ada manik, jadi teragak nak bertanya...

Subhanallah.. samada saya yg caj terlalu baik hati atau hanya atas alasan kedai caj yg dikenakan amat memeranjat kan!!!! Untuk sekadar berkongsi, jahit manik di leher sahaja ye kawan² sekitar 200-250!!!! WOW!!!! Leher sahaja!!! Pengsan.....

Untuk tahun 2009, upah yg akan saya kenakan tak ada beza sangat berbanding tahun 2008. Ada sedikit percaturan yg dirombak. Tapi jangan risau tak beza mana.. Tak percaya? Tanya Ira... hehe....

Cuma saya perasan harga manik agak mahal di JB. Ada sesiapa tahu kat mana yg murah? Oh ya, baru² ni ada satu Amoi tunjuk kat saya manik dari China which is kalau sekilas lalu memang tak ada beza dgn manik dari Jepun. Dan harga nya?? 70% jauh lebih murah dari manik Jepun!!! Juling kejap saya hehehe... Tapi kualiti nya agak meragukan. Mungkin, saya boleh cuba untuk baju saya sendiri dulu. Tapi yg saya suka manik China ni, color dan juga kilat nya hampir sama seperti manik Jepun.... Kalau tak bertanya pasti saya tertipu dan terus memborong dgn suka hati nya.

Jadi, sekali lagi, kalau ada yg berminat boleh la jumpa di KL nanti hari Ahad (afternoon) & Isnin 12th Jan 2009....

Have a nice weekend!!!!

Quote:
Syieda; Ya ampun.. saba je la kan.. Senyap sunyi je ingat dah tak ada baju dah.. I am available lagi la dear hahaha... Btw, ari tu your cousin ada call i from KL nak hantar baju.. tak sure die nak post ke ape.. feel free contact kalau ada baju..

K Beauty... of course la boleh!! Teringin nak jumpa dari ari tu nak jumpa tau... pssstt.. mana gath nye kak ? hehehehehe... nanti kalu saya sempat saya calling2 akak ye...

Ainunariel...Salam perkenalan gak ain... Alhamdulillah atas kurniaan ilham dari Allah.. Rajin² la menebeng kat sini hehehe...

Azza!! boleh sangat la jumpa... awak kat area mana? nanti email kat saya or leave comment pun ok.. K Beauty tu sbbnya akak kita tu dari dulu lagi plan nak jumpa..

Ija... Kita ni selalu bertandang kat Menara tu ehehe..sampai org sana pelik dok mana senanye saya ni hahaha... nanti next tour kita jumpa kay??


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net