"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 3-Jan-2009 01:01 Email | Share | Bookmark
Syida's Full Entry

 
 
 
 
 
Yes.. memang berlapuk this entry coz baju Syida ni meant for her baju raya last year. It's a Thai Silk material yg sangat senang di combine kan dgn manik.. Somehow saya memang suka kalau manik ni dijahit atas Thai Silk sbb material nya sangat memudah kan proses jahitan.

Being Syida yg memang daring and bold, I always admire the selection of her colors. Memang agak bold to certain people, tapi entah macam mana personally saya memang suka dgn color baju Syida ni.. So now ni tgh cari baju kaler ala ala macam ni..hehe..

Disebabkan warna yg terang, jadi saya decided to contra dgn design yg agak soft. And I always wanted to do design yg ala ala English la kononnye... muehehehe... I bought the small riben long time ago.. I kept it till the moment Syida sent her baju to me. Tricky gak nak jahit riben tu sbb the small riben on top of soft riben tu jahitan nya agak loose. Silap haribulan boleh tercabut. So I had to ensure that I sewed it properly so that kalau dibasuh pun riben tu tak tertanggal. Riben kain organza tu agak fragile jugak.

The combination of these beads are within off white color (ye la nak nampak English kekdah nye) and cream. At first I thought to add some pink beads, tapi cam tak jive je hehehe... So hasil nya adalah seperti yg dah dihantar ke Syida tempohari.

Enjoy!!



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net