"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 16-Sep-2008 02:53 Email | Share | Bookmark
Project for Nurel's Mum 2nd Baju

 
 
 
 
 
 
 
 
Ni baju ke 2.... agak colourful, combination of a bit purple and orange.. then material nya ada jacquard...kain nya lembut sangat... agak lambat sket nak datang ilham sbb baju tu pada i dah cantik dgn combination color and jacquard dia yg timbul..so takut kalau salah letak beads nanti tenggelam dgn color baju... bila jahit manik kat baju yg bemotif memang mencabar bagi saya.. sbb pada saya baju yg dah sedia ada motif dah sedia nampak cantik... jadi susunan manik kena betul supaya tak silap langkah..silap susun nanti tak menarik langsung nampak nye.. or jadi pelik semacam
dat's why selalu nya i will advice customer kalau dia dtg pada i dgn certain design yg diambil dari magazine or mana2...kalau memang kena layan je hehehe..

then i decided buat untuk hujung lengan sahaja, susun color ikut tone baju...a bit brown, purple and orange and susun menyerong nak nampak lain sket... Bila dah buat separuh jalan baru perasan, lengan tu sebelah kiri (or izzit kanan?) ada sikit gelembung bahagian dalam lengan.. mungkin masa tailor tu jahit kedudukan kain tak betul2 rata... jadi bila kita jahit manik kat bawah tu nampak buruk sket.. nak bukak betulkan jahitan lipatan dah separuh jalan, nanti jadi lagi teruk... last2 repair mana yg patut je la... asal bahgian atas ok.. kan Nurel? sorry ekkk.... tak sempat...







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net