"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 23-Oct-2007 04:22 Email | Share | Bookmark
Manik for Nani (Rafique's Wife)

 
 
 
 
 
Jahitan Manik: Tindih Selisih & Manik Berjurai
Projek: Both Lengan Baju and Dada
Baju: Jubah

I have to confess dat its quite difficult for me to design baju yg dah ada corak.. rasa cam berjam2 nak pk cemana nak jahit manik.. maybe certain ppl rasa senang..but for me kalau baju dah ada corak ni lagi susah compared to baju yg polos kosong.. Nani nak simple kat lengan sbb kain agak nipis n ringan.. time memang constrain... so sempat buat tindih selisih and buat sket manik jurai kat dada.. niat di hati nak buat lagi.. tapi masa memang tak sempat.. Hope Nani tak kesah... Sbb masa tu dah suntuk masa nak kejar balik kg..... My dad admit to hospital the day i passed this baju to Rafique.... Tapi i told Rafique dat i want to add more the beads kat baju Nani.. I asked him to bring Nani's dress to me tomorrow.. Of course without extra charge lah kan... Its for my own satisfaction...

Sorry pic kabur sket sbb guna camera yg tak canggih cam Nini nya hehe..

By the way... just to share with you guys... My dad passed away last day of Ramadhan..Arwah meninggal pukul 4.30 pagi masa umat Islam sedang sibuk bersahur untuk hari yang terakhir. Pergi nya arwah Abah di pagi hari, hari yang mulia hari Jumaat, di akhir bulan Ramadhan... Semoga roh Abah dicucuri rahmat. Amin...





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net