"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Friday, 29-Jan-2010 19:29 Email | Share | | Bookmark
Collection 08'2010

Oh my... another Crumble!!!

Jangan marah ya... Masih lagi di alam Crumble haha... Tapi edisi yang ini saya agak suka dengan kombinasi color yang agak lembut. Tuan punya badan pun lembut je orang nya.. Sesuai sangat baju ni dengan empunya badan.

Projek ni disiapkan dalam 2 peringkat. Mula lengan then baru leher. Tak sempat nak dijahitkan di leher, jadi pulangkan dulu kepada tuan punya badan untuk dilaramkan, then pulang semula untuk sambung di leher.. Fuh, panjang cerita nya nak siap kan ye??

Bila dapat kali ke dua, hati saya agak terusik. Sebab nya? Alahai, kenapalah perempuan ini agak sentimental sekarang? Sebab nya kualiti jahitan dan manik masih seperti mula dijahit. Jadi hati ini ada sedikit lega sebenarnya. Terima kasih kerana buat kan diri ini bertambah yakin.

Enjoy!








Friday, 29-Jan-2010 19:14 Email | Share | | Bookmark
Collection 07'2010

Salam,

Harap jangan salah faham dengan entry sebelum ini.. Bukan emo, cuma muhasabah sendiri je.. .. Jangan nanti ada yang sangka saya suka berdrama hehe...

Another Crumble (awak kalau tak suka jangan tengok ya hehe)... Agak lama dalam koleksi saya. Pernah disiarkan secara preview sebelum ini.

Design ni basic and simple sebab nak kejar masa. Material shiffon, dan fesyen bukaan lengan adalah seperti zaman Saloma. jadi masalah yang sering saya hadapi adalah untuk menutup benang daripada jelas kelihatan dari sebelah atas. Sehabis boleh gunakan benang senada dan finisihing part tak terlari jauh dari body. Nanti nampak selirat tu. (tips sebenarnya ni hehe)

Ok, enjoy!







Monday, 25-Jan-2010 06:10 Email | Share | | Bookmark
Tepu!

Hari ini seseorang telah membuatkan saya terfikir sejenak... Mungkin ramai yang mula bosan dengan design "Crumble" yang saya kongsikan... Sebenarnya, 90% yang saya terima semuanya mahukan Crumble.. Jadi kadangkala memang agak tepu jugak kepala ni. Ada beberapa variasi Crumble yang telah saya lakukan tetapi tidak dapat dikongsi atas permintaan pelanggan. Jadi mungkin yang dikongsikan adalah hasil nukilan biasa sahaja dari mata pandangan seseorang. Nantilah, sekiranga berkesempatan, saya akan kongsikan variasi yang telah berjaya dilakukan..

Tiada gambar untuk dikongsikan kali ini kerana semuanya Crumble... Jadi saya takut sekiranya diletakkan akan menepukan kepala org lain..


Thursday, 14-Jan-2010 18:13 Email | Share | | Bookmark
Collection 06'2010

I really love the color combination of this kurung. Owner requested for Crumble. Due to the bright color combination with white background, it really challenged me. But it turned out ok. Kinda like the results..

Enjoy!







Thursday, 14-Jan-2010 17:52 Email | Share | | Bookmark
Collection 05'2010

Another version of my Crumble. Tapi ada orang cakap macam Lipan Bara.. So jadi Crumble Lipan Bara? Hahaha...

Enjoy!







[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net