"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Friday, 19-Feb-2010 11:10 Email | Share | | Bookmark
Collection 11'2010

2010 collection kekdah nye.. Ahaks... Tipu je.. last year.. tapi tak upload... Untuk seseorang yang sangat saya hormati... I luv u sis...

Another set of Crumble Rumble... lets rock n roll!!!

p/s: This is what i called Advanced Crumble..

Enjoy!







Friday, 19-Feb-2010 03:37 Email | Share | | Bookmark
FREEZE...

Salam to All..

Sorry if i didnt reply any of ur message.. be it mail or SMS... Since ramai yg bertanya, jadi saya buat announcement kat sini lah ye...

Sebarang tempahan akan ditutup buat sementara waktu sehinggalah 15 June 2010. Sebarang kesulitan amat dikesali. Dan harapannya dapat email sahaja untuk sebarang pertanyaan ke email saya pepari@gmail.com instead of SMS..

Sekali lagi sebarang kesulitan amat dikesali.

Sila add saya di YM anda: pariahclanz

Thank you for your continous support to PepariDsign.

Rgds

Pepari


Thursday, 11-Feb-2010 15:06 Email | Share | | Bookmark
Collection 10'2010

Sian la orang tu muntah hijau tengok Crumble lagi hahaha... Tanak komen lebih2.. so let's CRUMBLE RUMBLE!!!!! (macam buat konsert rock je bunyi nya haha)

Enjoy....







Nota kaki: design kali ini agak heavy sedikit dari biasa.. Jangan pelik dgn bunga yg ada element hijau sebab nya baju ni ada combination dark green. So saya cuba tukar tone gelap jadi highlight...


Thursday, 11-Feb-2010 14:25 Email | Share | | Bookmark
The Making of....

Salam All..

Entry ni saya tujukan khas buat K Sabariah yg saya jumpa secara kebetulan di Bangi (i hope u read this K Sab) It was really nice meeting you K Sab.

Sebenarnya bila K Sab tanya macam mana saya buat and boleh jahit cepat buat Crumble, saya terfikir, bagus juga kalau dapat kongsi sama dengan yg lain.. Jadi mari kita lihat macam mana PepariDsign in action (bluwekkk.. hahaha)...

Saya perlukan kotak sakti ni.. Uh macam citer jibam dgn kotak sakti dia plak kan?


Dan juga jarum yang banyak untuk setiap baju yg saya jahit


Kenapa ya? Sebab saya suka buat macam ni...

Giler ganas kan? Sbb leceh pakai cushion pin..Plus kotak ni jadi tong sampah untuk benang2 yg bersepah..

Then.. untuk makluman saya bukan jenis seorang yg organize... so bila jahit manik, saya curah sume manik dalam 1 plate..

See???

So akibatnya... saya ada banyakkkkkkkkkkkkk plate yg bercampur color ni

Adoi!!! Tapi ada gunanya, saya akan cari and guna semula manik ni.. nak masuk kan dalam bekas semula tak cukup rajin lah hehe..

Ok.. cakap pasal rajin, sekarang saya dah tak pakai bekas transparent yg small tu nak keep the beads.. dah tak muat and tak reti nak susun dah.. so last2 saya biarkan je dalam plastic tu.. amik sket masa nak pakai.. Sudahnya??


FYI... stone merah tu lain sket shining dia.. berbaloi la dgn harga yg lagi mahal.. Cantik!! Saya suka tapi jarang dpt kat KL.. saya beli di JB


And yg antara manik yg saya tak sentuh lagi.. tamak haloba kan?


Lepas tu ni plak hasil tangkapan di JB baru2 ni.. memang dasar penamak!!!

Antara my favorites???








Ok .. last not least.. ni lah hasil lakaran terbaru saya... Kata nak lari sket dari Crumble kan? kekekekeke....


Tata!!

Quote:
Balkis ~ Memang aku taleh jadi tokei manik pun.. selalu sangat aku yg kebas dulu manik tu haha
Dana ~ Bila nikah nya dik? Yg pearl glass tu kat JB.. nak kirim ke??
K Izan BTnB ~ Mekasih kak for the info.. Gals... sila la ke sana
Anum ~ Best memang best pastu menggelupur nak cari color ape nak pakai haha...
Rohaya, Mazura, Mazwin, Lieya ~ Saya beli kat satu kedai je kat JB tu.. dekat The Store Pandan, nama kedai Pesona. Tapi jgn harap amoi tu nak kasi diskaun even borong byk mana.. paling koman dia bagi set gelas free.. jadi la kan hahaha.. But be careful ya sbb kat kedai tu ada jual variasi of beads.. ada dari China yg shining dia kalah Japan beads.. so alwasy ask the sales assistant.. Nanti bgtau kat amoi tu saya yg rekomen (dgn harapan dapat diskaun lepas ni hahahaha)
Zai ~ Ala tade maknanye la nak lawan.. of coz K Zai manik dah menang awal2 hehehehe.. saya ni beli suka2 je.. perabih duit yg tak seberapa...


Friday, 29-Jan-2010 21:43 Email | Share | | Bookmark
Collection 09'2010


Fuh... Yes!! You are right my dear. It's all about Crumble again. What else can I say, it's already in my vein and blood....

This baju really has sentimental value to me. You know who you are. You are very dear to me. Very close in my heart yet I cannot give any reason why the feelings tore apart. Deep inside, I am torn.... I am very sorry...

It's batik, with quite heavy motif on it. The light pink dots add more tasks... Nevertheless, Alhamdulillah, the results made me relief.

Let's Rumble Crumble!!







[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net