"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  [31]  32  >  >>]    [Archive]
Monday, 22-Oct-2007 06:55 Email | Share | | Bookmark
Manik for K Elya

 
 
 
View all 7 photos...
Jahitan Manik: Manik Berjurai
Projek: Badan (bahu ke dada)
Baju: Kebaya Moden Pendek
Occasion: Raya

Quite pening gak nak pk style for k elya nye baju.. First sbb baju dah nampak cantik potongan kebaya pendek. Baju kosong kain ada songket emas..Nak buat bunga² memang tak kena.. so kena something yg geomatrik sket kot... After consider a few factors so i decided to design manik berjurai dari bahu ke dada.. Lagi pun ilham ni actually dapat masa pegi Bangsar Village.. ada bazar jual baju kat lobby tu.. i saw this one design cantik sangat.. tgk² Jovian d designer nya baju.. tapi of coz his design lagi cantik n full...i setakat modify idea tu and simplified kan je... Takut juga terover nanti kang susah pulak..





Monday, 8-Oct-2007 18:15 Email | Share | | Bookmark
Manik for Anak K Norul

 
lengan baju
bawah baju
View all 6 photos...
Jahitan Manik: Manik Tabur with motif bunga lalang
Projek: Both lengan baju n bawah baju (front only)
Baju: Baju Kurung
Occasion: Raya Lagi!!

Nice color for kid.. lagi nak pakai raya kan? Meriah la adik kite ni nanti hehe...Skang ni suke plak tgk kaler pink.. i decided to combine manik tabur with bunga lalang since kain dia ade jalur2 menegak (tapi tak obvious sangat) .. i think manik yg macam beras ni cantik sangat dgn baju ni.. sbb die cam ade 3 color and shiny.. Hope mak die pun suke hehehe





Monday, 8-Oct-2007 08:17 Email | Share | | Bookmark
Manik for En Khusairi's Daughter

both tangan n bawah baju
 
 
View all 9 photos...
Jahitan Manik: Manik Tabur with motif Bunga
Projek: Both Lengan Baju & Bawah Baju (Depan Belakang)
Baju: Kurung
Occasion: Raya

For this design, i combined manik kecil n standard size.. memang agak rumit nak jahit manik yg size kecik nih dgn mata separa rabun hehe.. The gal is only 15 tapi tinggi budak nih... Very tall.. i like the color of her baju kurung.. ade elemen pinkish and purple. First time combine manik tabur with motif bunga, i think it blend well.. I hope she likes it...






Thanks to Nini.... sbb camera die best!! Clear gambo bila fokus dekat hehe


Tuesday, 2-Oct-2007 08:35 Email | Share | | Bookmark
1st Projek not for myself

part lengan
overall baju
bawah baju
View all 4 photos...
Selalu jahit manik for myself. Tapi bila pakai baju ke opis ramai lak yg berkenan..Alhamdulillah.. so starting from there ramai lah yg start tempah jahit manik with me. I had this priciple in doing this beading... the combination of beads n baju must blend.. sbb some ppl suka buat manik yg outstanding... yg nampak lari sangat dgn kaler baju dia.. n i like do it in color tone... so this 1st project is for K Norul.. my officemate...as amateur tade lah charge mahal sangat hehe...

saya budak baru belajar, sebarnag komen amat la dipersilakan...



Tuesday, 2-Oct-2007 02:48 Email | Share | | Bookmark
Baju Raya For Dilah

 
 
 
Jahitan Manik: Serak Tabur
Projek: Keliling tangan & Bawah baju
Baju: Kurung pesak gantung
Occasion: Raya!!!

Another beads project for my fren and officemate... i like the material of her baju and the color as well.. biasa la kaler2 earth ni memang laa my favorite ever after... combination of lite brown or gold? with kain jalur tu memang klasik sangat... in fact one of my fren terus teruja nak beli kain sama kaler cam Dilah gak lepas tgk kain dia hehe... She really has a taste!!!




Baju belum siap lagi senanye hehe... sbb Dilah kene alter bawah baju yg sangat labuh.. part tangan je dah siap...


[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  [31]  32  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net