"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  [30]  31  32  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 31-Oct-2007 15:34 Email | Share | | Bookmark
Manik for K Roger

 
 
 
View all 13 photos...
Jahitan Manik: At this moment no name yet.. any suggestion hehe
Projek: Both lengan and bawah baju
Baju: Kurung Plain with jacquard, kain: batik indon...

1st thing came across my mind masa k roger tunjuk baju ni, i dah tau nak buat cemana..coz i have this design lama sangat simpan dalam kepala..ingat nak buat kat baju sendiri, tapi happy sangat bila tgk baju k Roger ni sesuai dgn my design yg dah lama i plan nak buat...

Brown color memang my fav... But jarang org combine with pink..But this time...the combination of colors sangat cantik... Takut juga kalau tak menjadi..

I am glad K Roger suka my design.. seronok tgk die happy tadi masa deliver baju dia.. Cant wait til this Friday, die nak bergaya sakan pi jamuan kat menara nih nanti... Jgn lupa tau posing glam² nanti....

Next Project: Manik for Nurell (dalam process)
Next Project: Manik for Along (also dalam process..saba ye kak)
Next Project: Manik for Ira's Mom.. This Friday dapat baju..









Friday, 26-Oct-2007 11:23 Email | Share | | Bookmark
My own collection III

 
 
 
View all 4 photos...
Actually the original plan nak buat extravaganza kat baju ni.. tapi entah macam mana tertangguh and tak siap2 sampai skang hehe.. tapi still ok gak dah pakai a few time pun...





Thursday, 25-Oct-2007 14:40 Email | Share | | Bookmark
My own collection II

bawah baju
 
 
View all 6 photos...
This is my 1st time buat beading. For my baju kebaya. Rasa kelakar lak bila tgk balik hehe.. Masa ni tak pandai lagi, manik pun not the Japanese beads...so kalao perasan manik dia dah cam pudar sket.. I think it took me about a month nak siap kan 2 motif tu...lama sangat!!!!! Bila ingat kan balik tersenyum sorang² hehehe





Thursday, 25-Oct-2007 05:12 Email | Share | | Bookmark
My own collection I

 
 
 
This baju is one of my collections yg lama²..Saja nak upload sini tambah collection hehe.. Actually kain baju ni murah je, RM15 sepasang...so i decided tambah manik sket bagi nampak seri dia. Then tak jaga sangat, main belasah basuh pakai washing machine, so nampak dah rosak sket part manik tu huhu......





Tuesday, 23-Oct-2007 04:22 Email | Share | | Bookmark
Manik for Nani (Rafique's Wife)

 
 
 
View all 5 photos...
Jahitan Manik: Tindih Selisih & Manik Berjurai
Projek: Both Lengan Baju and Dada
Baju: Jubah

I have to confess dat its quite difficult for me to design baju yg dah ada corak.. rasa cam berjam2 nak pk cemana nak jahit manik.. maybe certain ppl rasa senang..but for me kalau baju dah ada corak ni lagi susah compared to baju yg polos kosong.. Nani nak simple kat lengan sbb kain agak nipis n ringan.. time memang constrain... so sempat buat tindih selisih and buat sket manik jurai kat dada.. niat di hati nak buat lagi.. tapi masa memang tak sempat.. Hope Nani tak kesah... Sbb masa tu dah suntuk masa nak kejar balik kg..... My dad admit to hospital the day i passed this baju to Rafique.... Tapi i told Rafique dat i want to add more the beads kat baju Nani.. I asked him to bring Nani's dress to me tomorrow.. Of course without extra charge lah kan... Its for my own satisfaction...

Sorry pic kabur sket sbb guna camera yg tak canggih cam Nini nya hehe..

By the way... just to share with you guys... My dad passed away last day of Ramadhan..Arwah meninggal pukul 4.30 pagi masa umat Islam sedang sibuk bersahur untuk hari yang terakhir. Pergi nya arwah Abah di pagi hari, hari yang mulia hari Jumaat, di akhir bulan Ramadhan... Semoga roh Abah dicucuri rahmat. Amin...





[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  [30]  31  32  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net