"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  [29]  30  31  32  >  >>]    [Archive]
Monday, 19-Nov-2007 15:43 Email | Share | | Bookmark
Manik for Nurel II

 
 
 
View all 11 photos...
Jahitan Manik: Serak Bunga
Projek: Bawah baju sampai pinggang & Both hands
Baju : Kurung

This is the 2nd baju I jahit for Nurel.. Baju kurung penuh dgn embroidery (full) then kain plain tapi sama color green...I guess this is org panggil hijau lumut.. so i added beads yg agak terang sket color dia, and follow each pattern.. so hasil nya... tada!!!!!

Happy tgk Nurel suka banget masa deliver baju ni.. siap picit pipi aku nih hahaha..so cute of her...

Enjoy!!







Monday, 19-Nov-2007 14:20 Email | Share | | Bookmark
Manik for Nurel I

 
 
 
View all 11 photos...
Jahitan Manik: Manik Tabur
Baju: Kurung

Baju dah deliver last week lagi tapi tak sempat nak upload..sbb last min kene gi workshop kat Penang plak.. so baru sempat upload today.

Nurel sent 2 helai baju kurung..Quite difficult to choose the beads color since kain kaler to brownish, while baju plain biru nila...Agak contra..So i have to combine more than 4 colors of beads for this baju... Start with brownish color kat bawah together with sequin empat segi sbb nak match dgn design kain yg geomatric pattern, then going upper scheme changed to blue scheme color..Another baju nanti refer to part II yea...










Monday, 19-Nov-2007 10:58 Email | Share | | Bookmark
Manik for K Roger's Mum

 
 
 
View all 11 photos...
Jahitan Manik: Manik Beriring
Projek: Both hands
Baju: Kurung
Materials: Silk

Remember K Roger? My officemate yg i buat kan baju dia for jamuan raya that day?? Aha.. this time project manik is for her mum..Jgn memain..mak dia vogue lagi tau hehe... She immediately requests nak jahit gak manik after tgk baju anak dia yg bersilau tu haha.. But of course taleh lawan anak die la gamak nye hehe..since she request simple je nak kat hujung tangan.. At first memula nak buat macam design yg i buat for K Roger tu, ala² manik tabur tapi ada pattern, tapi bila start jahit susah plak nak bentuk sbb kain dia lembik sangat.. silk kan.. so changed to manik beriring je...tapi i buat 2 layers...






Tuesday, 13-Nov-2007 03:38 Email | Share | | Bookmark
Manik for Nanie again...

 
 
 
View all 6 photos...
Projek: Belt for maternity gown..
Material: Satin
Jahitan Manik: Manik Tabur

Ni special task...sbb kena cari material belt tu dulu before jahit...original belt Nanie guna organza tapi dah tertetas sbb tak dijahit..so i suggested her to use satin instead of organza. Lagi pun cam tak bape naik organza tu since material baju die ada motif bunga full..

It was challenging for me yg beginner belajar menjahit hahaha... pening kepala aku nak pk kan cemana nak jahit belt tu nampak cantik .... Asyik la die senget benget hahaha... So Nanie hopefully u like it..Btw this belt can be worn with plain dress gak..later la bila u dah lepas bersalin

Percaya tak Nanie ni dah sarat dah still rajin nak cantik2 kan baju dia nak gi wedding...Curlastt kan dia? Salute!!! U rawk Nanie....







Wednesday, 31-Oct-2007 15:34 Email | Share | | Bookmark
Kid Dress

I bought this dress as a present to one of my frens dotter.... Saje gatal tangan so sempat la jahit sket manik kat part dada dia...






[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  [29]  30  31  32  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net