"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  [28]  29  30  31  32  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 18-Dec-2007 12:42 Email | Share | | Bookmark
Project for Dilah's sis in law

 
 
 
View all 9 photos...
Another purple.... i noticed banyak pulak kaler purple yg i dapat.. sampai dah suke plak kat purple color....

Type of baju: Baju kurung kedah (Modern)
Why i said modern? Becoz d design agak fit to body and lengan pun tak pendek cam kurung kedah biasa... This gal really petite...comel sangat tgk baju dia.. sure org die pun comel gak hehe...

Combination of shantung plain as top and kain batik indonesia.. Agak lama ambil masa nak design coz the motif of batik is full. So at last i decided to use manik size S.. A few factors: one of them material tak mengizin kan nak guna banyak beads size biasa...then i think it suits better with the person since the tuan baju pun kecik kan...

Thank you Dilah... Thank you to ur sis too...







Friday, 14-Dec-2007 11:39 Email | Share | | Bookmark
Project for Farah

 
Lengan Baju
Double Line
View all 8 photos...
Another project for my officemate Farah... Nice color... kaler ala ala buah manggis gitu...
This time quite complicated as it is batik, and the motif pun cam abstract sket...

Enjoy...







Friday, 14-Dec-2007 11:25 Email | Share | | Bookmark
Projek Manik for Ira's Mom

 
 
 
View all 9 photos...
Hello... I'm back.... Been busy lately, with the workshop then with the reports.... huwaaaaa....

So this project is for Ira's mom again...thanks untie... Color combination shocking pink and white.. As many of u know, i memang agak kurang kalau baju bercorak2 nih..but this time her mom requested something like K Roger's baju... which is quite difficult to start...sbb nye baju ni berbunga..so i took some time gak nak pk kan cemana nak membuat nya...ini lah hasilnya.....







Enjoy!!!


Tuesday, 4-Dec-2007 14:07 Email | Share | | Bookmark
Take a Break...





Lately ramai org tanya mana update? Ada a few projects siap but tak sempat nak upload. Maybe dlm masa yg terdekat..Thanks for all yg tanya..

Im quite bz with office work recently. Dari last week, from another workshop to another workshop. Workshop plak kene tido 2-3 hari luar KL... tu yg projek tergendala sebentar haha.. Btw, last week my uncle passed away. Innalillah.....Kanser darah..Agak ralat sbb arwah dah lama kat GH about 2 weeks..Sempat visit dia 2 kali, tapi masa 3-4 hari before arwah meninggal, memang teringin sangat nak visit tapi cam banyak sangat alasan..penat satu hal gak..then tetiba dapat call arwah meninggal...Deep inside my heart memang dah agak awal2 masa arwah dalam hospital, terdetik hati ckp, arwah ni mungkin tak lama.. ada a few things happened yg made me think dat way. Semoga arwah dicucuri rahmat.

Next Update:

1. 2nd baju for Ira's mom
2. Project for Farah
3. Selendang for Ermie's engagement

Current project:
1. Along
2. Dilah's sis in law

Next Project:
1. 2 projects for K Norul
2. K Liza
3. and ada few project RAHSIA hahaha.. sbb owner tak kasi ckp... ye la cik kak..saya yg menurut perintah...

adios!!


Wednesday, 21-Nov-2007 09:00 Email | Share | | Bookmark
Manik for Ira's Mom

Jahitan Manik: Manik Tabur
Project: Both hands and leher
Baju: Kurung Purple Plain

1st thot came across in my mind masa tgk baju ni is to make something pretty & sweet. Dats the reason why i used flower shape sequin as the main design..Plus, the kain itself ada pattern flowery, tapi tak nampak sbb dia cam jacquard cam tu...

I combined about 7 types of beads for this design..Hopefully her mom loves it..Untie, if u read this, thanks for ur trust and thank you for 2nd baju ni hehehe...Nice color...

Take a break tomorrow for 2 days..... so till weekend i will be in JB..Balik kampung yeay..but have to bring 2 helai baju yg org dah antar...2 je boleh siap rasa nye during my hols ni..or entah2 tak sentuh hehehe sbb balik ni nak buat kenduri arwah abah...

To all readers, kat kampung i ada 1 pasar lambak yg jual kain2 ela, baju siap, dgn harga yg sangat murah!!! Actually its meant for wholesale buyer, tapi kalo nak beli sesatu pun boleh gak, yg best nye dapat at same price gak...So balik ni dah plan nak borong sakan yeay!!!!

Have a nice weekend!!







[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  [28]  29  30  31  32  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net