"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  [25]  26  27  28  29  30  31  32  >  >>]    [Archive]
Friday, 5-Sep-2008 08:00 Email | Share | | Bookmark
Project for Syida's sister

 
 
 
View all 6 photos...
Baju convo untuk adik Syida. Kesian dapat agak lambat sbb mak enon sorang ni dah pening haha... Tersalah buat kat baju lain.. Nasib sempat kan?? Ok. Tak sempat nak celoteh panjang2 sbb nak balik berbuka nun jauh di Kota Tinggi.. Selamat berbuka and enjoy the pics!!

Sebelum tu, selamat menyambut bulan puasa yg barakah. Maaf jika ada salah silap dan terkasar bahasa saya di fp ni....







Wednesday, 13-Aug-2008 05:39 Email | Share | | Bookmark
Baju Kurung Kedah Akak Cima

 
 
 
View all 10 photos...
Another project yg dah siap lama tapi tak terupdate....baju kurung kedah for Cima sister.. nice combination yellow and green.. baju plain yellow ada garis2 menegak dipadankan dgn kain batik motif penuh in green color.. masalah nye Cima tak bagi kain tu die just take a pic and send to me, so i have to enlarge and use my own imagination hahaha... and the results?? sila la enjoy pics...

Coming soon.. baju yg lama gak siap tapi terperap and tak terpos2 lagi kat tuan punya.. (Ira sorry!! nanti den xplain why ye)... Ada cerita disebalik baju dia ni.. nanti la kite cite lain kali ye??







Wednesday, 13-Aug-2008 05:19 Email | Share | | Bookmark
Project for Syida's Sister

 
 
 
View all 9 photos...
Sunyi sepi ye? Nasib tak bersawang hehe.. curi masa sket masa lunch hour to update.. ada few dah siap tapi tak sempat nak share.. one of them is baju Syida sister ni which saya dah tersalah buat!!! supposedly another baju for her sister convo but then tersiap kan yg hijau ni pulak!! Silly me.. see? bz tahap gaban taleh focus ni iskk bahaya... so sorry to syida and her sister.. dun weri, ur sister nye baju for convo i'allah dapat siap by this Friday.. tgh usaha keras ni heheh... talk no more... enjoy pics!!







Monday, 26-May-2008 10:10 Email | Share | | Bookmark
Long time ago

 
 
 
View all 5 photos...
This project was for Nini's MIL. First memang agak cuak sbb i know her MIL nye taste cemana hehehe.. takut tak tercapai akal ku nanti.. Lama dah terperuk gambar ni, thanks to Nini for the pics.. coz i tak sempat nak take pics masa siap ari tu.. Materials quite sensitive gak coz this is silk yg lemah gemalai betul kain dia.. sakit tangan sbb nak lembut kan hahahaha almaklumlah tangan cam gergasi keras kejung hahaha...







Btw, i have been tagged by Lady Beauty.. tak penah umpamanye den layan tagging magging ni.. tapi sbb Lady Beauty so here we goes!!!

i would say these are among of 7 things ppl do know or dont know about me.. weird? dunno..me myself pun weird gak sometimes hehehehe...

1. i can split my personality in sec, i can be very quiet, i can be very talkative & friendly.. can be cruel too hohoho...

2. i luv cat very much!! i talk to my cat. Selalu suka la panggil nama kucing2 i ni Adik la Abang la heheh.. sampai my neighbour pelik masa memula pindah to JB dulu.. sbb nye i dok cari my cat dok la terjerit "Adik!!! Adik!!" ke hulu hilir hahaha.. die ingat i cari anak sape lah gamak nye .. and im very sensitive when it comes to cat.. actually to all animal..boleh nangis teresak2 kalau jumpa kucing mati tgh jalan..

3. cerewet.. esp in completing my task..regardless office or even beading.. i sanggup redo everything just to get the perfect results.. perfectionist?? maybe.. for certain things only!!!

4. suka observe.. sangat2 suka.... suka tgk n peratikan perilaku org and suka buat my own prediction org ni cemana perangai dia.. most of the time agak betul la..

5. boleh tahan kencing tahan tak minum kalau dah start buat keje.. selagi tak siap sampai tahap yg i nak i wont get up from my chair... selalu kene marah ngn my colleagues.. now kene marah dgn my mum sbb die taleh tgk i dok jahit bead dok berjam2..

6. selain beading, suka main masak2 gak.. and suka nyonteng2 muka org.. huhuu

7. last not least.. penah buat spinal operation.. slip disc..so agak susah xplain kat org kenapa aku taleh angkat benda2 berat.. have to rewind the full stories hahahaha...

Suddenly i felt i have so many things to tell about myself hahaha.. ok dats enuff.. and I decided not to tag to anybody...


Saturday, 17-May-2008 07:20 Email | Share | | Bookmark
Project for K Fazilah KL

 
 
 
View all 6 photos...
I have too many words to say.. but all i can say is thank you for all of your support.

Today when i check all my mails, Alhamdulillah.. rupanye ramai yg mengikuti perkembangan saya.. Terima kasih yg tak terhingga. All I can say is you guys make me lagi semangat nak buat beads ni.. Thank you very much.

And as for K Fazilah, thank you for you patience. Lama terperap akhirnya selamat diposkan last week. Dunno whether dah sampai belum, Tape ke kak saya upload dulu?

K Fazilah, i guess org nya simple, sbb masa dia request pun die dah determine nak macam mana sume hehe.. so here it goes. I buat kan manik tabur for her... selalu i buat dari hujung lengan ke atas (heavy to lite) but this time change dari lite2 ke heavy. So kira nya hujung lengan tu tak bape heavy tapi naik atas makin heavy..

Selamat cuci mata









[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  [25]  26  27  28  29  30  31  32  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net