"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  17  18  19  20  21  22  23  [24]  25  26  27  28  29  30  31  >  >>]    [Archive]
Monday, 29-Sep-2008 05:23 Email | Share | | Bookmark
Project for Nini's Shiffon

 
 
 
View all 6 photos...
First time buat untuk material shiffon yg ada duotone... Its kebaya pendek with 2 layers..Then bahagian tangan buat ala retro with 2 layers gak (bertingkat)... Nini showed me the design yg dia nak.. If i was not mistaken it was baju wife sultan Brunei!!! ... Terkejut saya.. sbb nye takut tak menepati citarasa Nini... Plus, the pic too small for me to get the details.. So with my own modification, jadi lah seperti yg dah siap.. aha.. am so sorry to Nini as well, coz i lambat sangat hantar... read: lambat sangat ok!! sampai kawan kita dah nak deliver 2nd baby dah.. OMG... teruk nya saya... sorry sangat Nini.... hopefully Nini suka dgn design ni...

Enjoy!!









Tuesday, 16-Sep-2008 02:53 Email | Share | | Bookmark
Project for Nurel's Mum 2nd Baju

 
 
 
View all 8 photos...
Ni baju ke 2.... agak colourful, combination of a bit purple and orange.. then material nya ada jacquard...kain nya lembut sangat... agak lambat sket nak datang ilham sbb baju tu pada i dah cantik dgn combination color and jacquard dia yg timbul..so takut kalau salah letak beads nanti tenggelam dgn color baju... bila jahit manik kat baju yg bemotif memang mencabar bagi saya.. sbb pada saya baju yg dah sedia ada motif dah sedia nampak cantik... jadi susunan manik kena betul supaya tak silap langkah..silap susun nanti tak menarik langsung nampak nye.. or jadi pelik semacam
dat's why selalu nya i will advice customer kalau dia dtg pada i dgn certain design yg diambil dari magazine or mana2...kalau memang kena layan je hehehe..

then i decided buat untuk hujung lengan sahaja, susun color ikut tone baju...a bit brown, purple and orange and susun menyerong nak nampak lain sket... Bila dah buat separuh jalan baru perasan, lengan tu sebelah kiri (or izzit kanan?) ada sikit gelembung bahagian dalam lengan.. mungkin masa tailor tu jahit kedudukan kain tak betul2 rata... jadi bila kita jahit manik kat bawah tu nampak buruk sket.. nak bukak betulkan jahitan lipatan dah separuh jalan, nanti jadi lagi teruk... last2 repair mana yg patut je la... asal bahgian atas ok.. kan Nurel? sorry ekkk.... tak sempat...







Tuesday, 16-Sep-2008 02:24 Email | Share | | Bookmark
Project for Nurel's Mum

 
 
 
View all 6 photos...
Ingat tak kawan saya si Nurel ni? hehehe.. this time around, project beading untuk her mum pulak.. Very the pink yuuuu...tapi i loike!!! and jgn memain..all my frens mum suke kaler pink tu.. terus dah reramai nak beli baju kaler pink macam Nurel's mum ni untuk raya.. Sometimes, kelakar gak tgk gelagat my mum nye kawan ni..

Yg lagi best, bila dieorang datang bertandang kat umah i tgk i tgh buat beads ni, ramai pulak yg berkenan nak letak beads kat baju masing2 hehehe... kalau tak sebelum ni ramai cam tak suka baju bermanik or sequin ni.. so sweet....

For this baju, i buat manik beriring 2 layer...and then follow motif bunga kat body.. reason sbb nak nampak baju tu outstanding lagi.. yg ni i boleh buat kat body sbb nya motif bunga jarak2 and ada banyak tanah kosong...nampak simple tapi part body agak difficult sbb body baju ada layer 2 lapis.. so kena careful cucuk jarum supaya tak tembus sampai lapisan kedua...

Enjoy the pics...







Monday, 15-Sep-2008 08:36 Email | Share | | Bookmark
Baju for Ira...

 
 
 
View all 7 photos...
I have to say this baju is quite special to me.... in term of design maybe ramai yg ckp biasa je..coz i buat manik tabur.. tapi challenge nak buat nya..subhanallah.. sakit tengkuk hehe... baju ni terlalu rapat susunan beads dia sampai ada org ckp nampak beads tu bergerak2... (as if lah hehe) maybe sbb bila dah terlalu rapat tu die jadi berkelip...

and this baju is sooo special to me sbb design ni menang at state level ari tu.. heheheh.. bangga kojap mak ni aa.. senanye i tatau menda pun but then my mum and her frens la nye keje.. they submit this baju under category creativity open.. i think masa tu i was in Lumut for my netball tourney...berperingkat2 sampai ke state... and because of this design gak, ada royal family berkenan..alhamdulillah.. so i have to thank Ira senanye sbb her trust..and sbb simpan baju ni lama sangat!! ya ampun!!!!!!! hopefully ira suka dgn design baju ni...the rest sila la cuci mata..







Soon.. Update for Nurel's Mum.. (2 pasang).. Update for Nini..

In progress... K Nurul... 2 pcs...

Baju sendiri? Nampak nye taun ni tak siap lagi la gamak nye hehehe...


Friday, 5-Sep-2008 08:36 Email | Share | | Bookmark
Kuih Raya Promo!!!

No no no.. bukan saya yg membuat nya... My fren's mum yg buat. Memang sedap sbb saya dah 3 tahun tlg jual kan kuih ni.. Before this kat KL memang banyak yg order tapi since i kat JB ni so now i handle JB area.. Kalau org KL nak boleh gak sbb ada org yg akan uruskan nanti...


Yg ni memang special.. kids will definately luv this biscuit. Based flava strawberry with cashed nut sebiji then topping with chocs...


Kuih suji tapi presentation yg sangat cantik. Dan sedap....


Makmur berintikan kurma instead of kacang. I like this biscuit as well. Maybe sapa yg tak suka kurma tak berapa berkenan dgn biscuit nih..


Aha... another lovely biscuit. Rasa macam makan coklat zip!!! dalam biscuit flava orange (tak strong sangat) then luar salut coklat dan disalut kelapa and badam.. memang sangat sedapppp dan lain dari yg lain!!!


My fav ever after.. lepas jumpa tart untie ni terus dah tak pandang tart lain.. Sangat gebu, inti tak manis sangat and jem tu buat sendiri tau!!! Gerenti sedap


Kek lapis ada 2 jenis, biasa dan prune. Harga RM65 for 1.4Kg


Kalau nak order just call me at 013-3421156..

Let's Order Kuih Raya!!!


[<<  <  17  18  19  20  21  22  23  [24]  25  26  27  28  29  30  31  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net