"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  14  15  16  17  18  19  20  [21]  22  23  24  25  26  27  28  >  >>]    [Archive]
Friday, 13-Feb-2009 10:47 Email | Share | | Bookmark
Crumble I (Full Version)

 
 
 
View all 6 photos...
Sebelum tu..saya tgh sedih sbb external h/disk saya crash... and everything be it for work or my personal data sume dalam tu.. yg lagi tragis nya memula h/disk laptop crash then back up to external h/disk... selang 2 hari laptop ok, my xternal h/disk jatuh and dushhhh!!! tak boleh nak retrieve data... rasa nak menangis pun ada gak masa tu... ......

Dah hantar ke kedai.. janji 2 hari, tapi sampai hari ni bila ditanya masih belum ada berita..iskk... terpaksa la saya buat semula cari and collect all my data... esp my beading project.... uwaaaa.......

Ni full version Crumble I yg saya janji kan.... Enjoy!!!







Quote:
Syieda ~ My dearest frenn... bz ke kak?? bila baju siap yang?? hehehe.. plain ek? btw i dah jumpa material kain yg macam u htr dulu tu ..cantekkkk!!
K Izan ~ Tragis!!! Kedai dah bgtau tak dapat diselamatkan.. urghhh !!! ..... silakan kak.. kalau leh dijadikan sumber inspirasi ape salahnya..
K Nora ~ Oh la la... Thanks K Nora, sudi singgah sini.. alamak.. kemaluan saya bila dipuji lebih2 hehehehe.. TQVM!!


Monday, 2-Feb-2009 14:28 Email | Share | | Bookmark
Crumble I

Decided to name this design Crumble 1 coz this is my first time jahit beads pearl rapat2 and i like the effect.. Betul dulu lecturer saya cakap kena selalu main dgn ruang. Syukur, sbb saya masih dapat aplikasi kan konsep "Space" dalam design saya.. nak ckp lebih2 pun saya bukan arif, janji diri sendiri faham hahaha... Thanks Mr Bear (of saya nye lecturer tu sangat comel.. sorry la En Halim

I think size, color, shape, and texture give magic impact into your design. Memberi kesan ruang yg pada saya amat cemerlang sekali (cam ciku BM tak ayat? hehe).. so sekarang ni saya memang refer balik kat note lama masa belajar dulu.. walaupun hakikat nya tak ada kaitan pun ape yg saya belajar dulu dgn manik ni sume haha... pepandai saya je nak absorb kan hiks...

Baju ni dah siap.. tgu approval from owner either nak panjang kan lagi ke tak part leher. So kalau ok i will send to her, if not then have to add some more... Actually the owner already gave me the design that she wanted for this baju. Being me yg kadang rasa susah jugak nak ikut betul2 sbb rasa macam ada limitation so here it comes. Ada elemet basic yg saya amik dari design tu especially batu berbentuk diamond tu (ye ke?) Element pink tu sbb nak kasi contra pada color sbb baju ni color scheme agak soft. Semua color ala2 lembayung, so add some contra dgn color shocking tu.. But it is not obvious.

So enjoy.. nanti dah sampai kat tuan badan saya publish yg full version...


bahagian lengan..material: silk......

Disamping tu saya nak promote event yg Pn Rozita Jaafar adakan pada April nanti... Pertandingan Piala Sulaman Manik Kristal FTiMdC 2009 .. mari lah sama2 kita meriah kan malam tu.. kepada semua pencinta manik, jom la ramai2 gath.. (suka hati saya je nak panggil gath hahaha)


Quote:
azi ~ thanks.. kita memang satu companu ni rasa nye azi.. betul lah tu hehehe..bila nak jumpa?
K Beauty ~ tade la superb mana.. test idea baru je ni.. baju baru hantar semalam...
K Dzila ~ uh nak tiru ke? terharu saya... ada gak org suka ngan design ni hehe.. mekasey kak..
K Zai ~ dah tukar ke FP ek? dah update dah.. ada manik baru tak? hehehe.. thanks for the compliment..
K Sya ~ Akak!! Sekian lama daku baca blog mu... tetiba akak bagi comment kat sini rasa macam aduh.. terharu ada.. bangga ada gak ni hehehehe.. Thanks a lot for visiting my FP... leh lawan Gem tak kak? hahahahaha


Monday, 19-Jan-2009 10:55 Email | Share | | Bookmark
Happy Belated Birthday

1001 .. Cantik kan nombor ni? Minta maaf lah ye.. Seperti biasa, saya selalu sangat ketinggalan. Entah apa yg sibuk sangat pun tak tau hehehe...

Kepada tuan punya badan... K Izan (tapi saya suka panggil K Beauty hehehe.. sesuai dgn org nya) saya ucapkan Selamat Hari Jadi.. Semoga segala urusan dipermudahkan dan dirahmati Allah.. Dan semoga projek manik semakin menjadi² dan semoga jugak kita dapat berjumpa!!!!

Saya sebenarnya masih belum berkesempatan untuk berjumpa dgn K Izan. Last time pergi KL memang dah plan, tapi keadaan tak mengizinkan. Jadi akan ditunda ke waktu² yg akan datang.. hehehe.... Dan walaupun belum pernah berjumpa, saya sejujurnya amat senang sekali dgn K Izan.. macam ada bonding hehehehe...



Quote:
K Beauty - Alamak.. saya pulak yg deeply touched dgn speech akak ehehe..ala ala dpt Grammy award.. iskk.. Terharu plak.. Thanks for the friendship... Thanks for everything.. Kita jumpa 4th April nanti ekkkkk??? Let's bergumbira sakan ahahahaha

K Izan - kembang setaman kejap saya k izan puji haha..silakan kalau ada yg menjadi inspirasi saya alu2kan... tapi betul lah kak, saya macam lagi suka guna manik bulat la bila pk2 balik hehehe.. thanks sudi drop by.. kita jumpa nanti ye??

K Zai - oooolalalalalaa tgk sape melawat FP saya ni... thanks!! psstt jom kita gath nanti april ni? ehehe


Thursday, 15-Jan-2009 10:51 Email | Share | | Bookmark
Amoeba Design for K Nurul

 
 
 
View all 6 photos...
Atas nasihat kawan² yang tertentu; selepas ini kesemua design saya akan diberi nama.. Sebab ada kawan saya komplen susah nak bgtau nak design macam mana hehehe..sorry la ye.. Jadi selepas ini selagi boleh terdaya, saya akan menamakan segala design saya.

Bermula dengan design ni, saya namakan "Amoeba". Atas sebab dia melingkar² hehehe... Tak kesah la kan? Janji ada nama senang nanti orang nak ingat. Kalau ikut nasihat kawan saya yg satu tu dia suruh letak nama Fatimah ke, Aishah ke hahahaha...

Projek kali ini material nya adalah shiffon duo tone dilapik dgn satin. Memang cantik color ni.. sesuai dgn K Nurul yg memang soft orang nya. Projek kali ini sebenar nya more to "make over" sbb baju ni dah di hias sedikit manik sebelum ini.. Jadi saya hanya perlu "enhance"kan sahaja.. Cuma nya bila dah ada manik di baju agak sukar proses jahitan sbb benang asyik tersangkut... Tapi tak apa itu sume untuk memahirkan skill saya.

Kombinasi kali ini adalah "Amoeba" dan manik tabur. Untuk jenis design ini saya masih kelaskannya sebagai tidak sarat. Mungkin ada yang rasa sarat hehe.. Ok, saya nak kena cepat sbb kedai manik dah nak tutup.... Kepada Pn Norhayati Ab Hakim, maaf kan lah kawan kamu yg macam mak enon ni!!! SORRY!!!!!

Enjoy!!








Quote:
k izan ~ nanti saya outsource kat akak bila dah tade idea nak bagi nama eh?
K Balkis ~ memang suka dgn manik bulat.. memang leceh sbb kecikkan.. takes more time.. tang price memang pening kepala selalu nak charge bape...
K Glamz ~ wallahweh.. akak glam visit fp saya la.. malu aiii... thanksss kak
K Nora ~ melampau betul tahap master... ni novice ni k nora oi.... thanks for the compliment.. anytime je rasa boring singgah le sini ahaha
K Dzila ~ jadi icon ek? sebulat orang nye la ni.. ahahaha seswaiiii sangattttt!!!! .. thanks kak for dropping by....


Saturday, 10-Jan-2009 04:26 Email | Share | | Bookmark
Masa Senggang

Masa senggang hujung minggu selalu nya saya masih di pejabat. Jadi hujung minggu amat pendek. Kalau dahulu di KL, hujung minggu sangat saya nantikan kerana dapat menjahit manik 100% tanpa gangguan. Tapi di sini nampak gaya macam berangan saja lah kalau nak buat macam tu... Kalau tak dipejabat, mungkin di dapur memasak. Kalau bukan untuk famili, untuk kawan² terdekat.. Masak ape ye saya ni rajin sangat sampai untuk kawan pun nak masak kan? hehehe.. Selalu nya saya masak ni...



Kadang sampai banyak ni



Makan masa musim panas sangat la sedap nye... alahai teringin lah pulak.. Nak kena balik rumah sekarang.. .. Selamat menjamu selera!!


Jangan lupa ye janji temu kita di KL esok.. esp to AJAI!!!! Terharu saya dgn entri rakan saya ni di blog dia... http://riyahhussin.blogspot.com/


Quote:
Cik Syieda - memang buat kenduri pun kat opis ehehehe.. kenduri sempena potluck party. dah jadi menu wajib saya kena bawak trifle.. .. baju dah siap? ehehe


[<<  <  14  15  16  17  18  19  20  [21]  22  23  24  25  26  27  28  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net