"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 15-Nov-2010 06:46 Email | Share | | Bookmark
Program Kelas Manik Crumble sepanjang 2010

Salam All.

Untuk memudahkan anda untuk mengikuti perkembangan kelas Crumble PepariDsign, saya kongsikan event calendar for the whole year 2010 as well as beginning of the year 2011 for your further reference.

Sekiranya berminat, sila hubungi saya di perintiscrumble@gmail.com atau 0133421156.
Early bird yang confirm akan memenangi sample Crumble dari PepariDsign.

Enjoy!!



Wednesday, 10-Nov-2010 15:24 Email | Share | | Bookmark
One of my Crumble Collection

Salam All..

Koleksi ini agak lama dah saya buat. Tapi tak berkesempatan nak share. Baju kurung dari sutera crepe tapi not the one yg sangat fragile.. maybe ada grade dia kain jenis ini..

Corak batik dan color agak serabut.. ditambah dengan percikan halus warna2 hitam.. nampak lebih serabut... Satu tentang Crumble ni, senang nak dipadankan dgn any type of corak kain.. so i decided to Crumblekan dikau hahaha.. (sorry la bahasa ye)

Buntu nak pilih warna yg sesuai.. Kombinasi hitam, dark red to brown dan green tidak membantu saya.. semuanya gelap. Ada sedikit hijau dan kuning menambah kerumitan. Dan bertambah rumit, corak nya berbentuk daun pakis di hadapan baju kemudian penuh dengan percikan warna tompok halus di tepinya....

Pilihan warna perlu contra dan lebih outstanding dari tompok2 halus warna di baju. Kalau tidak, manik tak membawa sebarang erti pun. Penat je kita jahit.. but it carry no impact at all..

Jadi paduan warna masih mengambil kira warna yg begitu outstanding which is black and green.. combine with a little red and blend it with silver color. Silber beads need to be blended carefully coz silap susun jadi cam a part of percikan tompokan warna.. so what i did was to make more layers of silver beads...

The output? Hope you enjoy!!!






Corak pada badan baju...noticed the tompok or so called percikan warna tu hehehe....

Quote:
Nana ~ Thanks dear
Dilla ~ Thanks also..
K Izan ~ Lama betul baru nak komen kan? kekekeke...
K Nani ~ Jemputlah datang weekend ni sis.. boleh la nak pilih manik yg berkenan...


Tuesday, 9-Nov-2010 16:24 Email | Share | | Bookmark
Next Kelas Crumble di Putrajaya, 13 Nov 2010

Salam All..

Saya sudah putuskan untuk membuat kelas di Putrajaya.. Minta maaf pada mereka yg berharap kelas dibuat di Shah Alam... kerana saya tidak berjaya dapatkan tempat dalam tempoh masa terdekat ini.. InsyaAllah mungkin di masa akan datang.. Tapi Shah Alam and Putrajaya tak lah sejauh mana kan

Kelas kali ini akan lebih exclusive kerana anda dapat melihat secara live hasil Crumble yg telah saya hasilkan. Jadi anda dapat lihat secara dekat keseluruhan design Crumble di baju.. Jika anda inginkan khidmat nasihat paduan warna pun boleh.. sila bawa baju berkenaan ke kelas nanti ya..

Details of Kelas Crumble;

Location: Kompleks Kejiranan Presint 16, Putrajaya
Date : 13th November 2010 (Saturday)
Time: 9.30 am - 5pm
Fee: RM200
Deposit : RM100 ( Maybank acc 164258350817 Umi Kalsum Adnan)

Bagi mereka yg tidak tahan sejuk, sila bawa baju sejuk anda kerana tempat adalah berhawa dingin..

Antara kemudahan lain yg terdapat di sini adalah kolam renang, library, medan selera, surau, gymnasium, tennis court...... jadi kalau ada yg ingin membawa anak yg sudah besar pun boleh juga sbb nya tempat ini banyak kemudahan... antara sebab kenapa saya suka buat kelas di Putrajaya...

Selepas ini mungkin saya berehat sekejap.. Jadi jangan lepas kan peluang ini. Lets rumble up!!!


Map to the venue.....


Thursday, 4-Nov-2010 05:10 Email | Share | | Bookmark
Jom Belajar Jahit Manik Crumble : 13 & 20 November 2010

Salam All...

Maybe ramai yg dah tau minggu ini saya berada di KB.. Jadi curi masa yg ada kelas akan dibuka di sini sekiranya ada yg berminat... Lain2 aktiviti adalah makan dan shopping...

Untuk kelas Crumble yg seterusnya akan di adakan di Shah Alam ataupun di Putrajaya pada 13 November 2010 (Sabtu)... Saya confuse sbb ada yg mintak di Putrajaya, ada yg request buat kat Shah Alam.. ada jugak yg nak di KL itself.. Jadi saya open for vote now.. anda tentukan di mana kelas Crumble seterusnya pada 13 Nov ini

Dan saya akan pulang meraikan Aidiladha di Segamat, seterusnya ke kampung halaman di JB.. Jadi kalau ada lagi org JB yg teringin dan berminat belajar Crumble, insyaAllah kelas akan diadakan di Tampoi pada 20 Nov 2010 (Sabtu)...

Untuk makluman lanjut sila hubungi saya di 013-34211546 atau pun emailkan details info anda ke perintiscrumble@gmail.com

Yuran adalah sebanyak RM200 sahaja, semuanya disediakan.. Jadi tinggal datang bawak badan dan semangat yang membara hehehe...

Jumpa u olss kat sana nanti!!! Take care!!

Happy Deepavali...


Thursday, 4-Nov-2010 04:31 Email | Share | | Bookmark
Kelas Jahitan Manik Crumble Kota Bharu Bersempena Deepavali!!!

Saya selamat sampai dah di KB... seronok juga dapat jalan2 bersama keluarga mertua merentasi Pahang, Terengganu... Cuaca juga baik hari ini.. Makan? Selamat dah.. hehehe... Cakap pasal KB ni pastinya makanan yg best!!! tapi sbb tujuan utama melawat sedara mara yg sekian lama tak bejumpa jadi kita pastikan nawaitu kita tertunai dulu hehehehe.. kang mengamuk mak mertua den kekekekek...

Btw, since sampai di KB.. dan bukan senang saya nak jejak kaki ke sini dalam jangka masa yg agak lama (beberapa hari je hehe) jadi saya sekali lagi mengambil peluang untuk berkongsi ilmu dengan sesiapa yg berminat nak belajar jahitan manik Crumble.. Saya akan free pada hari Sabtu ni 6 Nov 2010.. Jadi kalau nak belajar mari lah sama2 kita jumpa ya???

Yg kat bawah ni antara yg lama dah siap tapi terbaru di pasaran saya.. Cuba memasukkan elemen 3D dalam Crumble saya.. Dalam kepala ada banyak benda nak buat.. tapi tangan ada 2 je jadi sesatu lah hasilnya dikeluarkan.. kadang terlupa.. jadi skang ni bila jalan dok la hurung buku sketch tu tanak kasi idea tu lesap

Kay enjoy!!





Quote:
K Siti ~ Teringin... insyaAllah.. ada rezeki nanti saya buat lagi di Kuantan ya..rerajin la check update ya..
Zue ~ idea datang kadang tak kira waktu.. kadang bila tgk awan pun idea leh dtg.. hehe


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net