"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  13  14  15  16  17  18  19  [20]  21  22  23  24  25  26  27  >  >>]    [Archive]
Thursday, 12-Mar-2009 09:21 Email | Share | | Bookmark
Black & Green Eye Drop for Srikandi Ecah

 
 
 
View all 12 photos...
Alhamdulillah... Segalanya berjalan lancar.. Despite of bad things happened, I managed to survive...or should i say manage it secara efisien.. hehe.. Terima kasih to all wishes..I am so honored to have you guys as my friends...

Alhamdulillah... dapat jua siap kan baju untuk my Srikandi Ecah yg nak dipakai on 20th ni... Tapi bukan lah sbb baju ni pun saya tension ari tu.. Baju putih yg di padankan dgn kain songket tenun hitam dan hijau pucuk pisang. Dan sepasang lagi baju kurung moden shiffon brown color. Untuk baju brown tu dah ada manik tabur dibahagian leher dan cekak lengan, tapi Ecah nak glamor lagi hehehe... Haruzzz la kan Ecah?

Kalau nak dipadan kan dgn kainnya, corak geomatri, tapi saya cuba buat kelainan sikit untuk buat design yg tidak terlalu mengikut motif kain nya supaya Ecah boleh padan kan dgn kain lain.. Plain putih ke, kain color hijau ke kan Ecah kan? Lagi pun bila dah letak manik kat baju ni pada saya bagus kalau dapat digayakan dgn banyak padanan.. barulah menang memakai nama nya...

Design ni saya dapat ilham dari koleksi gambar lama saya... Gambar ni diambil dalam satu majlis, saya ni kan jenis suka ambil gambar pelik² sket.. Nak tau gambar apa? Cuba teka..



So daripada ilham ni, jadi lah seperti ini..... Selamat menjamu mata ye kengkawan...


Close Up


Leher



Quote:
Anggerik Rimba ~ Thanks for your compliment.. kembang setaman saya dibuatnya haha..at first hesitate nak guna black stone tu sbb die tak shine as yg green.. tapi bila letak round beads yg kecik2 tepi die baru die nampak naik sket..Thanks for the tips as well.. Nanti saya practice buat bunga tu..
K Izan ~ Marathon ek? pas baton sket kat saya hehehe... Thanks kak.. Mega project saya masih zilch progress.. NIL.. ayoooo cuak la ni akak dah tanye... baton tak sampai lagi la kak hehe..
Eeda ~ sama la kite.. memang mula² rasa tak confident.. kena choose color compliment yg betul kot baru die nampak seri..
K Beauty ~ Thanks kak.. Mega project? tak der maknanye hehe.. mak saya yg risau lelebey sbb saya tak start ape pun.. .. Yeah you got it rite.. tong air minum gambar tu.. pandai nye akak saya ni hehehe.. hadiah? nanti la saya turun KL
K Amboii ~ K Ray eh? Thanks sudi jengah sini.. Nak link kan go to Setting> Links> then masuk kan URL yg akak nak link dalam column web address tu.. Save and preview tgk die appear tak.. Saya nak link kan FP akak ni.. boleh??
Ruby ~ Thanks Ruby.. Boleh buat.. konsep nya sama je macam manik tabur.. cuma pelbagaikan size manik, tone colors and jarak manik.. You can do it!!
Ecah ~ Wahaha.. Thanks tuan baju... I am glad u love it.. And thanks for ur trust too...Lepas ni den ada KL leh la promote kat ur family sume eh?
Wansya ~ Alahai.. tak legend mana pun lah.. I pun beginner lagi cam u gak.. Ngeri je dengar legend tu.. Wah best nye ada peminat.. ingat artis je ade peminat keekekeke.. Pepari yang erasan hehehe.. Keep in touch..




Tuesday, 10-Mar-2009 02:55 Email | Share | | Bookmark
STRUGGLE



All.. everything mix up... Dengan kereta kena langgar belakang.. dengan masih tersadai lagi kat workshop.. dengan janji yg cakap 3 hari tapi dah masuk seminggu dah masih tak siap lagi.. asyik la dengan alasan nak cat body kereta.. dengan tiba² sakit gigi yg amat sakit.. yes tak pernah so far sakit gigi macam ni.. rasa nak pengsan.. actually rasa sakit bukan dekat gigi.. more to my jaw... urghh... dengan laptop saya yg kali kedua buat hal.. dengan external HD yg memang confirm out!! dengan segala perancangan last minute....akibatnya project manik saya tergendala dari perancangan... itu lah kan, kita hanya merancang, Allah juga yg berkuasa menentukan... Plan nya cuti 3 hari ni nak pulun siap kan 4 pasang baju.. tapi itu lah.. semua nya hanya perancangan.. yg siap hanya 2 dan 2 pasang lagi half way done... Hari ni zombie semacam sbb overdose makan pain killer gara² sakit gigi... Semalam satu hari pun tak buat ape melayan kerenah sakit gigi... Ni baru sakit gigi kan? belum lagi sakit nak beranak hahaha..ape tah lagi sakit nak mati nanti.. Subhanallah...
Semoga dipermudahkan segalanya..

Untuk yg bertanya khabar, terima kasih diucapkan.. ada gak yg prihatin hehe.. terharu pulak haha... Update? Ada.. nanti ye.. nak upload gambar pun struggle gak.. hahahahahah teruk la awak ni pepari!!!


Quote:
Ija ~ Thanks a lot.. Nak cabut tak boleh pulak sbb ada infection.. patut la sakit banget.. kena redakan dulu bengkak.. alhamdulillah dah kurang sakit dah hehe..
Ecah ~ Hahaha.. mana ada.. beading so far tak pernah buat aku stress.. faktor luaran je yg buat stress nih.. Leks la Ecah.. nway, baju dah siap pun, dah pos pun tadi.. kalau tade aral esok sampai la kot.. I'allah..
K Beauty ~ Thanks kak..tau akak bz.. ari tu nak tanye something pasal kain gam pun tak tertanye akak.. seb baik ada k izan satu lagi ehehe.. so how's progress? bersilat kuntau kah? haha Memang ada hikmah nye segala dugaan ni kan? kite sabar je lah..


Saturday, 14-Feb-2009 04:05 Email | Share | | Bookmark
Thank You

To all pepariDsign follower (kasi chance nak perasan la sket ye.. hehe)... Dikesempatan ini saya ingin ucap kan jutaan terima kasih yg tak terhingga atas segala support baik dari pelanggan saya, atau pun pengunjung FP ini, dan mereka yg memberi kan komen yg membina....

Kad ini khas untuk anda semua........ dan akan diberikan special for pepariDsign customer
Telah selamat diterbangkan khas untuk Ira's Mum and also my bestfriend Yatt in KL.... I love you guys!! InsyaAllah, dari masa ke semasa, pepariDsign akan sentiasa meningkatkan mutu hasil kerja dan juga perkhidmatan....

Kepada yg comment masih saya tak berjawab... harap dapat email sahaja ke pepari@gmail.com.. kadang takut saya terover look di sini.. atau, untuk sebarang pertanyaan... hubungi saya di 013-3421156.....

Saya telah update sket FP ni.. untuk memudah kan viewers tgk all my collection boleh refer to link sebelah kiri... Kepada yg meminta catalog, harap maaf saya masih belum berkesempatan nak siap kan.... Jadi jgn segan untuk tanya terus kepada saya ya...

THANK YOU!!!

Luvs,

Pepari





Quote:
Ija ~ tade gatal mana pun haha... it always be my pleasure to have new fren.. lepas ni tayah la pandang² dr jauh je.. meh la dedekat
K Izan ~ Thanks for your tips too!!! Masih tak berkesempatan nak buat SF nih..
K Beauty ~ we all siap ade pom pom gals tau dinner tu hahahaha... ala org jauh ni kene la cari geng kak...kang nanti cam rusa masuk kampung pulak hehe..
Dana ~ My dear Dana, salam perkenalan jua ku hulurkan chewah hehe.. Thanks sbb suka design2 kat PepariDsign nih.. Keep in touch ye.. Daku nun di selatan ni Dana.. nanti den naik KL den cari eko yo? hehe


Saturday, 14-Feb-2009 02:51 Email | Share | | Bookmark
Blossom Garden

 
 
 
View all 6 photos...
Inspired from SF design yg tengah hot sekarang ni...

Design untuk K Zaipah, my officemate.... Challenge for this baju adalah material kain yg tak berkilat...tak sure jenis kain ape tapi lembut.. and color combination baju ni memang meriah and garang. Base color hitam then motif color orange, yellow, orange and a bit red.... Mula² takut juga nak mula kan jahit manik sbb corak yg sangat rapat dan color yg scattered.....

Manik di bahagian tangan dan sedikit di baju... Saya gabung kan beberapa size of beads and selection of color mostly ikut color yg ada dekat baju.... Personally, saya satisfied dgn design ni sbb nya saya ni kan memang fail sket untuk baju yg bercorak nih.. so ni kire nye self satisfaction la ni hehehehe....





Baju belum hantar lagi... so tgk sket je la dulu..


Quote:
K Lily ~ Thanks for the compliment..I'allah kalau tak ada aral nanti kita jumpa masa dinner ya? Tak sabar nak jumpa all beads lovers...
Wansya ~ sebenarnya nak balas balik tabik spring gak kat Wansya sbb nye design kat ur FP pun esp for design bunga putih
Afairuz ~ Thanks Afairuz... Terima kasih kerana sudi singgah di sini..


Full version dah upload dah semua...


Friday, 13-Feb-2009 11:22 Email | Share | | Bookmark
Matrix I

 
 
 
View all 6 photos...
Design yg ni ilham dari movie matrix... ala yg 01010110011 green n black tu.. mula saya nak buat design ala² pua tapi sbb kain nya berkotak² rasa cam tak bape masuk.. so yg ni baju untuk sahabat baik saya di KL sana... Hopefully Yatt suka la ngan design ni..challenging sbb nak jahit manik tu kena nampak straight je...

Yat..baik ko ckp ko suke kalo tak aku surrender lepas ni hahahahahaha.. nanti promote kat acu ko ekkk


Enjoy!!


Manik jahit kat lengan sahaja...



[<<  <  13  14  15  16  17  18  19  [20]  21  22  23  24  25  26  27  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net