"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  11  12  13  14  15  16  17  [18]  19  20  21  22  23  24  25  >  >>]    [Archive]
Saturday, 23-May-2009 14:22 Email | Share | | Bookmark
Another Crumble Rumble for K Nurul

 
 
 
View all 6 photos...
Baju yg lama dah disiapkan tapi agak lambat dipulangkan semula kepada tuannya...Kain bercorak seperti zebra ni bila kali pertama saya lihat terus teringat kepada design Crumble sebelum ini.. Jadi memandang kan K Nurul pun tanak heavy sangat jadi saya pilih design Crumble untuk baju ni.. cuma ada perubahan dari segi sulur paut tu saya tak buat..

Btw, saya rasa lepas ni most of my design akan ada unsur Crumble as my trademark..

So let's enjoy the pics!!!





Quote:
K Izan ~ Jgn grumble dgn saya sudah la hehe.. Thanks kak...
Jemme ~ Thanks a lot..
K Laila ~ Thanks kak.. Tips? nanti saya share kat last entry ni kay...
Eja ~ C'mon Eja.. You can do it!!


Quote:
Tips for Crumble:
1. Do not afraid to use one or two colors yg agak outstanding..
2. Kalau boleh guna a few size of round bead/pearl.. 5mm, 3mm, 1mm and the smallest one..so dia akan jadi lagi blend..
3. Myself selalu guna at least min of 5 colors..
4. To compliment the design, boleh letak kan pear drop type of bead..or u can add sulur paut..
5. Oppss.. kena attend my class hahahahahahahaha... kidding


Friday, 22-May-2009 05:06 Email | Share | | Bookmark
Selingkar Kasih: Titi

Sketch
Sketch
 
View all 9 photos...
Sorry for being silence for sometimes. So now I am back in the track.. Project still go on, just keep silence from online. So here we go!!

New design, Selingkar Kasih.. Why Selingkar Kasih? Sbb i use a lot of lingkaran... and kasih sbb untuk empunya badan yg bernikah 1st May lepas. Quite last min request, tapi sbb tak sampai hati nak hampakan impian pengantin nak nampak cantik masa hari pernikahan, jadi saya terima juga walaupun memang doubt takut tak sempat siap...

Niat dihati nak tambah beads di bawah baju dan juga kain. Baju ni plain, no beads or sulam ke macam baju biasa pengantin pakai untuk nikah. Personally I suka Titi ni sbb dia tau apa yg dia nak.. she knows how to show her strength.. Org nya pun dah memang cantik, tinggi lampai macam model...so i agreed dgn dia bila die bagitau dia tanak nampak heavy sangat for nikah ceremony sbb masa bersanding dah glitter hehe...

Entry kali ni saya tunjuk kan sket how i sketch the design on the dress. Enjoy...







Note* This ismy 1st time attempt buat "Sisik Ikan"....... Started to like it eventho I don't like to use sequins in my design...


Quote:
K Izan ~ Bukan main lagi anak akak.. kekecik dah pandai melaram hehe.. I'allah saya cuba yg terbaik...
Jemme ~ Thanks.. Yg ni tanak try ke?? hari tu nya design dah pass dah ehehehe...
Fidd ~ My dear Fidd.. mana la dikau menghilang ni??? Ape cite dude???


Tuesday, 21-Apr-2009 04:53 Email | Share | | Bookmark
Selingan....

 
 
 
View all 11 photos...
I couldn't find the USB cable of my HP.. Grrrr... .. Tak tau bawak ke idak ke KL... Simpan kejap gambar beading project.. Now, tgh concentrate buat baju pengantin Titi.. Oh sangat gorjesss Titi ni... Persis seorang model.. Tak sabar nak tgk dia bersanding atas pelamin...

Oh yes... Peeps... I'm in KL now... Staying area Kinrara...Working area Bangsar...

Just to share a few piccas from my engagement ceremony last month.. Sume sendirian berhad... simple je majlis nya.

Enjoy!!

From me to him..


From him to me..


Close up...





Quote:
Yan ~ thanks...hantaran tu sume guna barang recycle from my sis nya wedding about 3 years ago..
Azi ~ I'allah.. nanti tunggu la kad jemputan hehe...
K Izan ~ Mekasih kak... bila nak date kat Jakel? hehe cik abang ok je...
Zaireen ~ Thanks Zaireen.. oh terharu tetiba bila nampak comment ko hehe.. dah balik Dubai?
Eja ~ Tipu weh.. darah masin.. hahahaha
Syieda ~ Erkk... sorry la last min punya keje hehe
Balkis ~ Mekasey cik Balkis!!
Cik Angel ~ Thanks.. at last tak pergi pun book fair tu..
Dana ~ Thanks Dana... tapi nyusah kan diri sendiri gak buat sendiri sume hahaha...
K Eeda ~ Thanks a lot.. tapi macam bau kek mutiara lagi kuat la
K Wansya ~ Thanks kak.. i'allah mimpi jadi kenyataan.. ewah...
K Dzila ~ Langsungnya tak tetap lagi.. dun weri.. nama sedari pasti dalam top list
Aiza ~ Thanks... next time kita jumpa kay??? ada geng cik kiah yg rajin nanti hahahhahaa
Anggerik Rimba ~ uh kecil tapak tangan padang bola saya tadah kan... nanti teringin la nak buat dip flower macam u buat
K Nora ~ Thanks a lot!!
Diana ~ Thanks Diana... erkk tanak la meletop.. sayang penat buat hehe.. tapi saya jenis praktikal...
Chics ~ Ohhhh lalalala..tgk sapa jengah FP aku yg tak seberapa ni.. thanks Chics.. muahssss
Glamstarz ~ Thanks dude...
K Sarah ~ Salam perkenalan dari saya juga.. Thanks sudi drop by
Aileen ~ Aku kah yg cantik?? hahahahaha.. Mekasih cik titinnnn
K Zue ~ Thanks.. nanti saya singgah blog baru
Melati ~ Thanks Melati.. nanti saya buat road tour hehe
K Zai ~ Thanks kak..


Tuesday, 14-Apr-2009 09:21 Email | Share | | Bookmark
Dinner FTIMdc

Suke sangat kain kat lengan dia nih..
Design by Ija Shariza..cantik kan?? Pure pearl tau!!
K Dzila menggodeh camera nye hehe
View all 15 photos...
Take a break... Finally, I found the USB cable.. Speak no more, enjoy the pics... Mind you, I didnt bring any camera that night, so this is just a few from my HP...

The UNLUCKY number...


The ambience..........


The glamorous..........


The happiness....



Quote:
K Izan ~ Kena la creative sbb tak ada digicam best cam org tu punya kan.. hehe.. Akak baju pink tu ada banyak lagi gamba nya.. sbb nye photographer malas nak bangun, berat cikibonbon haha...
Dana ~ Kite nye design memang tade pun.. sbb kite je yg suram suriram hehehe.. Kite pakai baju ready made je sbb baju yg kunun nak pakai tu tak siap daa.....
K Nora ~ Tade canggih mana pun... Ada yg tu je kena la aplikasi semaksimum mungkin.. Akak nampak kurus la kak malam tu...
Ija ~ Bukan ko ke yg duduk sebelah daku malam tu Ija????? Banyak la boleh pusing2... mana ade laa... Tu lain org nye HP tu..
K Dzila ~ U memang object yg pemes for me malam tu untuk diambil gambar... sbb jeles ngan baju akak yg cantik ittewww!!!! akak ni photogenic gak kan org nye? macam org sebelah saya tu...
Sue ~ Cantik tu subjective... biar la org ckp tak cantik pun.. Tapi kire kalau 1st timer dgr nama Sue Cantik tu sure wonder and terus gi ur FP hehehehe... Tapi dah jadi Su Manik Maniac ek? Ok gak tu...
K Jemm ~ Memang glamer sangat butterfly tu.. sampai ke baju diabadikan hehehehe..kan K Izan kan???Btw K Jemm, dah siap lom design yg akak nak buat tu? Dapat kan SMS saya? Tiru je la hehe..
Angel ~ Dah finalise lom nih nama? hehehehe.. Skang new project tgh siap kan baju pengantin.. nak cuti sekolah ni ramai la org naik atas pelamin...


Monday, 13-Apr-2009 09:17 Email | Share | | Bookmark
New Beader FP : Fidd

Once, I was here...


Spent few hours... drinking coffee till overdosed..


To meet this gal...


New beader ready to online...


This entry was supposed to publish earlier. Welcome to FP Fidd!! Wish you all the best and good luck. A very creative young lady.. had an experience in beading design with a boutique before. So peeps, let's check it out her FP now at: http://fiddcrafts.fotopages.com/

WELCOME Fidd!!

Quote:
Aiza ~ Salam perkenalan Aiza, which one is u? Baju brown tu ke? Btw, kenapa lah tak tegur??? Iskk.. Sabar je la.. Bukan senang nak jumpe u lagi lepas ni.. I pun tak sempat nak borak ngan ramai beaders yg lain.. dok kat tempat sendiri je hehe.. Btw, tried to comment at ur blog taleh la why eh?? Siap windows kuar bebanyak pulak tetiba ur blog..sudahhhh..... sampai hang!!
K Izan ~ Jgn jeles.. hehehe... Senyap je Fidd nih skang...
Ija ~ Aku kan seorang yg pemalu muahahaha...Tayah la letak.. kang penuh setempek muke ku hehehe..


[<<  <  11  12  13  14  15  16  17  [18]  19  20  21  22  23  24  25  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net