"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  [17]  18  19  20  21  22  23  24  >  >>]    [Archive]
Thursday, 11-Jun-2009 10:47 Email | Share | | Bookmark
New Design: Matrix Garden

 
 
 
View all 6 photos...
Hi Peeps,

Tak berkesempatan nak update my latest collection due to workload yg banyak.. (read:office work load) hehehehe..

So this is among my latest collection. Still no name yet.. Buat dibahagian tangan sahaja sbb tuan puna badan pakai tudung... Nak match kan dgn kain yg bercorak kotak2....

Enjoy!!!







Ok, saya namakan Matrix Garden sbb dia combination dari dsign Matrix and also ada macam kebunan cinta di situ hahaha...

Quote:
Anggerik Rimba ~ Jemme.. suka la buat statement cam ni.. thanks for ur compliment...
K Nida ~ Thanks Kak for ur compliment
K Izan ~ Hai nak ngurat saya ke? hahahaha
Balkis ~ Aku nak bonjrottttt!!! kekekekek... thanks beb
K Erra ~ Memang menangis pun masa buat ni kak heheh sbb contact lens buat hal
Dana Yg Memang Cute ~ Thanks dear.. bila kita nak dating ni ekkk???
K Dzilla ~ Kak!!!! Seriously saya pening nak pilih color.. takut sangat akak tak suka.... tu la sape suh hantarrr!!!!
K Nora ~ Please la... jgn la malukan saya kak oi... akak lagi terer dan sangat best ok
K Izan ~ OHlalalalalala.. anak K Izan yg memang sangat laa vogue ni kan... akak stress dik non
Pu3 ~ Hmm.. I like dat la Pu3.. nanti saya beli magic wound ekkk
Zuelisha ~ Thanks Kak Zue..selalu nya untuk design macam ni saya boleh siap kan within 2 nights... kalau balik keje awal la.. yg penting dah ada idea..kalau tade memang berkurun.. tryla
Anggerik62 ~ boleh dik.. anytime boleh diajarin....
Hawa ~ Untuk yg ni saya tak lukis, selalunya untuk design yg perlukan bentuk bunga dan ada sulur paut and it needs to be balance both side baru saya lukis... Yes, saya gunakan washable pen tu.. memang confirm akan hilang.. in fact for certain kain dia cepat hilang esp kalau silk/crepe....
Hanna ~ Thanks Hanna... Colors of ur Life hehe
K Niza ~ adoi kak... tak boleh janji.. kita tgk nanti macam mana ye kakkkkk.. ke kita dah berdating? hehehe thanks kak....


Friday, 29-May-2009 09:18 Email | Share | | Bookmark
Peony Balkis

 
 
 
View all 12 photos...
Design was named after the owner name of "Orang Tu" haha.........Siti Annural Balkis.. A very unique and nice name... The moment she informed me she insist to send her kurung batik to me, I was a bit nervous. Reason why? Coz she also a beader!!!!! She has a set of beautiful designs and yet asked me to do for her... adoiiii!!!!

But, consider this is for her BIG day.. so I agreed... another baju kurung from batik Terengganu.. This is quite similar to Untie Hawa's Flaming Garden materials... concept of color pun sama.. two set of different color with different motif.. Like this:


Baju ini khas untuk saudari Balkis untuk majlis khatam Al-Quran sebelum bergelar isteri orang!! Congratulations Kis!!! So this is my final touch for her baju..

Enjoy!!









Quote:
K Dzai ~ Thanks Kak... aa ni dah tgk dah ni hehe
Tok 1961 ~ Thanks a lot.. tak sangka org glamer sudi dtg sini hehe.. impress with ur new editing Colors of Life.. Full of inspiration..
Alamak ~ hehehe sempat die komen dulu.. berbudi bahasa.. silakan..
K Sheeda ~ kalo pakai masa 1st nite ok? muehehehehehe
Anggerik RImba~ Thanks Jemme...kita nanti la tgu sume baju siap baru boleh pk hehe..
Eja ~ ko leh buat la pempuan.. gedikss.. suh balkis buat kan hehehe...
Glamstarz ~ Buat tade la lama sangat, tapi nak memikir kan nya yg berjanggut.. sian K Izan kena tgu daku kan kak?
Balkis ~ Unik la nama ko.. aku suka sangat.. congrats dude...sesuai nama ko ngan design ni hehe
Zai ~ Thanks sis.. Jangan la nangis.. sedih saya.. hmm ni buat saya sayang banget sama saya punya HP...
Yan ~ saya ke kak yg cantik? pewiitt malu lah hahaha.. thanks kak..
K Izan ~ Ni yg tak larat ni.. lemah lutut den baca komen K Izan ni haha melambung laa!!! Thanks Kak.. sorry la ye lambat deliver idea...
K Nora ~ Thanks, tapi tade la pakar kak oii... saya still belajar..
K Dzilla ~ Sebenarnya credit should go to Balkis, sbb baju dia sendiri yg unik and it challenges my creativity..so salute to Balkis kerana pandai cari baju yg cantik...
K Laila ~ Dah email kan? Btw ur bro jadi ke turun KL?
Nordina ~ Saya ke yg cantik? muehehehehe... tq!!
Veen ~ Dipersilakan, usaha tangga kejayaan...
Meorjay ~ Thanks a lot!!
Pu3 ~ Tips: jgn takut nak main warna... jangan takut nak selitkan 1 contra warna dri baju.. jgn takut tabur sket manik atas baju to get right combination
Wansya ~ Thanks sis.. nak bunga betul la hehehe
Intan ~ Nanti check ur mail kay
Nonie ~ Oh my.. thanks a lot for ur compliment
Suraya ~ dah email kan??
K Nida ~ Halal kak.. silakan..
Mya Zaza ~ Thanks a lot dear
Haslina ~ Check ur mail kay
Zue ~ Nanti check ur mail gak kay...

Personally, I have to thank Balkis, for her trust and also for giving me this opportunity... I really love her Baju Kurung... tho really pecah kepala mau pk hehehe... TQ beb!!


Saturday, 23-May-2009 15:40 Email | Share | | Bookmark
Tempahan Raya & Kelas DIY

Dear All,

Untuk makluman, memandangkan ramai yg bertanya untuk tempahan Raya, maka saya ingin maklumkan tempahan Raya memang telah dibuka sehingga 30 Jun 2009. Selepas dinasihati oleh beberapa rakan, maka saya bersetuju untuk mengenakan deposit sebanyak RM50 bagi setiap tempahan yg akan datang. Ini untuk menunjukkan komitmen anda dan juga saya sendiri. Ini juga adalah langkah2 yg saya rasa perlu bagi mengelakkan sebarang masalah di kemudian hari.

Dan dikesempatan ini juga, saya ingin maklumkan, saya bersedia mengadakan kelas untuk mereka yg ingin belajar jahit manik. Tetapi saya lebih utamakan kepada mereka yg ingin jahit di baju sendiri. Sedia maklum tempahan manik memang agak mahal, jadi saya ingin memberi ruang kepada mereka yg ingin merasa juga melaram dgn manik ni tapi ingin jahit sendiri. Sekira nya berminat sila hubungi saya.

Kelas di Seremban seperti yg diminta oleh seseorang akan diadakan. Nanti saya beritahu bila.

Sebarang pertanyaan sila hubungi saya di 0133421156 atau pepari@gmail.com

TQ

Quote:
K Eeda ~ Akak menonggeng pun still nampak cantik lagi hehehe.....


Saturday, 23-May-2009 15:37 Email | Share | | Bookmark
Sneak Preview

Cak!! Project terbaru... kalau "org tu" perasan lah hahaha... baju yg amat mencabar kreativiti saya!!!!

Enjoy!!





Quote:
K Izan ~ Mencabar tapi alhamdulillah.. berjaya delivered..
Ai ~ nak join my class? hehe
Angel & Beads ~ Sila tgk last enrty.. dah upload full version
"Orang Tu" ~ HAHAHAHAHA.. best tak aku punya gimmick?
Eja ~ Ewah kemain lagi ko ekkk... bila offer makan sket je ko cuit...
Dana ~ Terkedek2 cari Photoshop sbb tu lambat upload gambar hehe.. Thanks dik.. saya dah ada kat KL.. when can we meet?
Eja ~ How I wish that is the real flowers hahahahaha.. ada berani??


Saturday, 23-May-2009 15:13 Email | Share | | Bookmark
Rainbow Garden for Cikgu Syida

 
 
 
View all 6 photos...
Such a fragile materials.. another i would say... Well b4 that Selamat Hari Guru Cikgu Syida!! Sorry la hari tu nak wish tapi tak sempat jumpa tuan badan.. Sibuk cikgu kita nak buat preparation hehe...

Well.. this is another duo tone shiffon i received... dah tak ingat bape kali i jahit untuk jenis kain macam ni... tapi yg I noticed, kain yg Cikgu Syida hantar ni lain sedikit material nya.. sangat sangat sangat lah fragile dan nipis!!!!!! I must admit that this time it really challenged me... Mula nak buat concept macam manik tabur, tapi rasa macam nak cuba design yg baru yg sesuai dgn material macam ni.. sbb material macam ni tak suma jenis design sesuai....

Finally, I choose this design, inspired by rainbow that I saw masa balik kerja... ehehehe.. Tips untuk beader lain, this design sesuai dgn kain yg lemah gemalai..... Saya agak teruja nak siap kan baju ni memandangkan saya cuba design yg baru.. so hasilnya... Alhamdulillah.. saya puas hati. dan paling happy bila Syida SMS she really happy with the design... Thanks dude!!

Enjoy my Rainbow Garden!!!!

p/s K Izan, tak jadi guna nama yg akak bagi sbb rasa nya kena apply dari my inspiration hehe..







Quote:
K Izan ~ Best pulak baca "Hanya Jauhari Yg Kenal Manikam".. boleh la namakan kat one of my design nanti haha
Jemme ~ Tak letak kain gam.. sbb susah nak adjust esp part leher sbb ada lining. Somehow saya selalu tak alas kain gam kalau kain terlampau lembut sbb nya takut baju nampak kejung macam tampal semacam. (sebenarnya tak bape reti haha)
Sue ~ Thanks.. Most of pearl or acrylic beads tu saya beli masa kat JB.. Tapi ada yg saya beli dari ZaiManik.. Or kalau rajin saya singgah ke Kedai Bunga Reben je..
K Laila ~ Salam kak.. wow.. ada peminat dari Brunei kekdah nye.. kekekekeke.. thanks kak sudi singgah sini.. jauh org Brunei jalan ni .. check ur mail ya..


[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  [17]  18  19  20  21  22  23  24  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net