"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]
Friday, 26-Jun-2009 10:01 Email | Share | | Bookmark
Repeat Design: Amoeba

This is another repeat design for K Norul sister; K Sheqin... Baju pun sama juga macam K Norul.. This baju meant for their bro wedding last year, tapi K Sheqin tak sempat nak hantar for beading.. so jeles punya pasal dia suh buat sama exactly macam her sister... so sweet ada sister yg macam ni kan??? Both of them sangat lah baik hati... jenis polite ala ala gadis melayu terakhir.. betul.... tak tipu... Very gracefully... Beruntung sape dapat akak2 ni hehe...

Ok peeps, enjoy the pics....









Quote:
K Izan ~ Alangkah best nya kalau saya yg cantik kekeke.. Thanks kak
K Izan Beauty ~ Kan kak? Jadi cam perhiasan dah...
K Zai ~ Jgn la sampai 3 bulan kak... Manik tabur kalau dah tau color nak match memang best buat.. sampai tak tido dibuatnya hehe
Balkis ~ Eceh... melangit bebeno la Kis.. Thanks anyway.. lets belajar lagi...
Jemme ~ Ha ah la..baru pasan.. mekasey ye bagitau.. sorry about that.. dah betulkan
Dana ~ Thanks Dana... so itu la rahsia awet remaja ye? suka senyum
Mira ~ Salam perkenalan dari saya juga.. Thanks for ur compliment... Sila la cuba.. Jgn segan.. Practise make perfect...
Cik Fariha Glamzzz ~ Adoi.. jgn la cam tu.. saba je la ko nihhhh Fariha oiiii


Wednesday, 24-Jun-2009 06:06 Email | Share | | Bookmark
More on Queen of Amidala

Just nak share more pics for this design..

Enjoy!!!!









I like purple soooo much!!!!!!! Wait for combination pink and brown.. and also request from one of beader yg glamer... hehehe...

Adios!!


Quote:
K Dzila ~ My dearest sis, thanks.. so sorry ya tak dapat deliver ur baju as ur request. Thanks for ur understanding as well... Ur baju WIP.. Nanti saya update sket.. kasi sneak preview...
K Hanim ~ Thanks kak...
K Nani ~ Thanks... mula agak susah gak nak pk kan..tapi bila dah siap satu lengan, just draw on cardboard, potong, tekap and jahit.. I'm preparing the kit for this design... I'allah senang je!!!
K Izan ~ Adalah.. nanti ye saya hapdet... tungguuuu...
K Dzai ~ itu lah.. susah nak cari idea kan? kalo la ada idea bank.. hehe..
Balkis ~ ahahahaha..silakan teka... kalu betul aku salut ko!!!
K Eeda ~ adoi..tak tido malam siap kan manik ke kak? ehehe.. thank you very much
Eliz ~ Hi eliz.. thanks for dropping by
Wansya ~ Hahaha.. kebabomm betul ayat dia nih hehehe.. Thanks sis..
Naquien ~ Thanks for dropping by and also the compliment as well.. thank you very much!!!


Monday, 22-Jun-2009 10:13 Email | Share | | Bookmark
New Design: Queen of Amidala


Baju for my Srikandi Ajai... dah lama gak siap cuma lambat upload...

I personally suka dgn design kali ini sbb saya jarang buat design macam ni.. Why Queen of Amidala? Sbb masa tu I baru tgk Queen Amidala nye costume hehehe... Sangat tak relevant tapi still I kinda like it...

Ajai hantar kain yg belum dijahit untuk ditempah dengan tailor di kampung saya.. Mak saya bagi cadangan untuk tambah sulam dihujung lengan and bawah baju.. Bila dah siap, WALLA!! Cantik sangat!! Sbb combination of purple with gold memang menjadi.. Kain nya adalah kain batik... So thanks Mak for the idea.. Disebabkan tanak rosakkan kecantikan sulam daripada benang emas tu, so I just add beads kat hujung lengan corner sahaja... Macam mana?

Macam ni.. hehehehe





Quote:
K Izan ~ Sakit tekak ke kak? hehe.. dah beli kan rose? Nanti kita set date kay?
Fariha ~ Oh.. suka nya aku dapat komen dari cik glamz yg glamer ni.. hehehe TQ!!!
Nonie ~ Ha ah kan, macam merak ada gak nih.. hmmm nanti la dsign baru lain boleh buat ala ala merak.. Thanks....
Lavender ~ Thanks...
Azi ~ Thanks Azi.. tgk la lagi hehehe
Eja ~ Asal aku tak pernah nampak ko nih? Halimunan kah??
K Nora ~ K Nora.. jgn la melangit sangat.. saya still ada rasa tak complete la dgn K Nora ni hehe ape ye...
K Niza ~ Ok kak.. noted.. nanti baju dah siap bagitau kay...
Kaseh ~ Thanks.. kalau nak batu swaroski boleh cari kat kedai yg buat handcraft untuk accessories bracelet sume tu.. kedai macam tu memang banyak crystal swaroski.. rasa nya kat Semua House ada.. Kalau nak glass stone yg biasa kat kedai bunga reben banyak..


Quote:
Kaseh ~ Kaseh diterima hehehe
K Aishah ~ Salam perkenalan to you too.. Wah.. saya sangat terharu dgn komen akak.. rasa macam nak print and frame je komen nih... Thanks a lot for your compliment.. Semoga dengan segala pujian ini tak membuatkan saya lupa diri.. dan sentiasa berpijak di bumi nyata.. Thanks Kak!! Untuk pearl nih i pun rasa KL tak banyak sangat choice color esp Bunga Reben.. Tapi one of the sources I selalu gak beli dgn K Zai Manik.. On top of that some collection lama saya beli di JB.. there is one shop yg saya memang suka selection color nya yg banyak and u can buy by gram...


Monday, 22-Jun-2009 10:02 Email | Share | | Bookmark
Manik Tabur Sutera Terengganu

 
 
 
View all 11 photos...
My Dearest Friends,

Thanks a lot fow all your concerns.. I really appreciate it.. Terharu sungguh saya.. Terima kasih yang tak terhingga. Alhamdulillah my eyes getting better now, cuma still cannot rely on the lens too much.. still have to rotate with my spec.. Btw untuk yg advice for lasic, thanks but still its not the option for my case... Kalau rajin nanti leh la surf pasal Keratoconus.. nak explain lebih karang jadi lain hehehe..

Ok back to business, this is among my project yg dah lama siap tapi tak berkesempatan nak upload... Actually my advice to the owner tak payah letak manik coz i think her silk kurung dah memang cantik dah with all the big flowers motif... Tapi sbb she insist so ok, not much i can do with her baju coz the motif of the flowers covering all the materials... Full printed...

The least I can do follow the flower outline and spread some of beads (jadi la manik tabur hehe)... Challenge dia adalah bila moti bunga kat badan baju tu bercantum 3 kuntum bunga yg besar.. so kalau buat sekuntum je rasa cam pelik, so have put beads at all 3 flowers... So sangat meriah baju ini... Tapi i suka gak bila dah siap sbb rasa cam Mak Datin pulak tgk hehehe apetah lagi kalau pakai . So guys, enjoy!!!












Thursday, 18-Jun-2009 12:02 Email | Share | | Bookmark
Important Announcement

Dear All,

Due to unforeseen circumstances, I have to close any new order for beadings starting of TODAY. However, for them who already get my confirmation earlier and those who have paid deposit, yes I still proceed.

I have to stop now due to my eyes condition. FYI, I am one of the KC patient and recently the condition for me a bit worse due to cornea infection. I am very sorry for any inconvenience had caused.

Best tak announcement ni? rasa cam formal gitu kan? But seriously, any new order have to stop now... Mata saya sudah sakit kerana jangkitan kuman.. jadi atas nasihat dari yg lebih arif saya perlu stop untuk new order... yg dah confirm awal2 still acceptable...

Semoga mata saya pulih seperti sedia kala kerana tanpa kanta lekap keras ku ini, hidup seperti tanpa Old Town White Coffee Hazelnut hahahahahaha.. Opss.. promo terlebey pulak..

So guys, for any deposit please make payable to this account:


Maybank: 164258350817
CIMB : 01150029095525
Name: Umi Kalsum Adnan


Kepada sesiapa yg hendak cepat, saya perlukan kerjasama tuan/puan terutama berkenaan design yg dikehendaki dan preference on beads/sequins... kalau tak susah saya nak meet dateline... Sebab saya perlu beli beads yg baru untuk anda...

Kepada yg baju dah lama siap, nanti bagitau lah bila masa yg sesuai untuk deliver.. Penat saya siap kan tau.. hiks!!!

Kepada yg ckp jahit manik ni kejap je siap.. alahai sayang ku... daku idam kan kecepatan itu... tak cepat la yang..

Kepada yg bertanya berapa lama saya siapkan, I need at least 4 nights (if start at 9pm).. bergantung kepada waktu pulang saya dari kantor ya ibu2.. bapak2... selalu nya saya sampai rumah pun dah pukul 9 malam..

Kepada yg bertanya pasal kelas.. nanti ya.. saya update later...

Kepada mereka yg berkenaan.. maaf sekiranya SMS atau phonecall tak berjawab.. esp during office hour....

Kepada yg nantikan design PepariDsign.. TUNGGU...

OK lah.. dah banyak kepada dah ni.. kepada tuan punya badan, sila balik mandi hahaha...

Take care guys!!!

Rgds,

Pepari


[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net