"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Jul-2009 11:44 Email | Share | | Bookmark
Ocean Crumble

Lately I noticed that most of my beading projects are on Crumble. So this is another design I did for Diana.. I love the blue color. Combination of blue and a touch of vanilla cream really superb. Materials from shiffon... For this project I did for both hands....

This is also my 1st time use really big round pearl.. bigger than 5mm... Doubt at first, but then when I added the rest of beads surrounding I think it turns out well... I really luv the combination... So guys enjoy!!!!!







Next: Also Crumble Rumble...

Quote:
Sheema ~ Thanks K Sheema...nampak sejuk kan color baju ni..
K Hanim ~ Kalau gi Jalan Tar rerajin la singgah kat Kedai Bunga Reben tu. kena pandai la godeh and korek hehe.. (mati la jadi promoter kedai BR)
K Dzila ~ Wah wah... ada signature sendiri kekdah nye.. hehe.. Thanks Kak.. More? TUNGGUUUU
K Eeda ~ Comel nye akak ni... meh saya sentuh akak sket nak tak?
Rina ~ Thanks.. Kalau untuk raya atau sebelum, dah tak terima, lepas raya i'allah ok
Suhana ~ Harga boleh dirunding dik (err ke akak eh)
Zai ~ Cuba jangan tak cuba... Good Luck!
Tina ~ Thanks.. dah kasi tips jgn tak buat tau nanti.. penat akak save gambar sesatu deknon hahaha
K Zai ~ Thanks kak.. sila la cuba.. cuba sampai siap tau..
Dana ~ Silakan la adik dana... mesti boleh punya
Eliz ~ Cantik kain yg awak jual.. mahal tak?? Kalau ikut style yg saya selalu buat macam tu lah gaya nya..kat belakang kain tu kalau hujung lengan jgn matikan sampai 2 layers tu.. kena curi sket la bawah 1 layer je so tak nampak la serabut belakang... u can continue...


Monday, 13-Jul-2009 11:26 Email | Share | | Bookmark
Orient Eye Garden for K Dzilla

 
 
 
View all 10 photos...
Saya memang tak senang duduk bila dapat baju dari akak ni. Sebab utamanya sbb dia juga beader yg memang sangat dikenali ramai. Esp for her SF... Memang kalau boleh tanak tapi tak sampai hati nak kata no.. Mungkin dek kerana cuak yg amat sangat, color combination saya tukar 4 kali.. ada je yg tak kena... And I think this is the design yg paling banyak pakai manik... Sampai benang 1 roll tu habessss hehehehe.. imagine dat... And I put more then 10 type/colors for this design.. I think around 12 or 13.. Banyak kan?? Bila dah siap lagi la berdebar nak pass to tuan badan... dag dig dug jgn cakap la.. the moment she belek2 my baju di tengah kepanasan tu... Alhamdulillah K Dzilla satisfied.. Betul ke kak suke? hehehehe... Kidding..

The idea to apply very warm and orient look in this design coming when I keep on changing the color combination. It was when I flipped over Astro channels and I saw Rasa Halal Orient Hong Kong (guess so)... The red color from the "tanglung" gave me a hit.. Y not? So this is the final touch...

Enjoy...









Monday, 6-Jul-2009 10:19 Email | Share | | Bookmark
Change of Email to peparidsign@gmail.com

Dear Fellow Readers,

Please be informed that starting from now on for any inquiries on beadings, please use this email: peparidsign@gmail.com. This is to avoid any inconvenient due to my previous mail already mixed up with several other items... sigh...

So hopefully lepas ni segala email dan pertanyaan saya dapat jawab dgn lebih teratur... InsyaAllah...

So this is my new banner.. still WIP.. tapi dah tak sabar nak tukar hahahaha.... So this is ok for now... Any comment:? Latley I am so in love with purple.. dunno la why...



Quote:
K Izan ~ Taper yg ada skang ni pun saya luv gak kak hahaha...
Mira ~ Subhanallah.. tinggi sangat pujian tu..Terima kasih.. semoga saya dikurniakan kesihatan yg maksimum, esp mata ..
Aiza ~ Wallawehhh... kang Salikin Sidiq singgah FP ni haru biru dia tgk design saya ni.. jauh sangat level nya tu Aiza... Thanks nway for compliment.. Bersemangat saya... Mana tau lepas ni sama macam Jovian Mandagie pulak? wahahahahah.. perasan..
K Dzila ~ Hmm... yg lama tu macam elegant sket ke kak? hehe perasan lagi haha... thanks
Winnie ~ Thanks Winnie... susun color tu la yg amat challenging... selalu i beli beads dekat K Zai Manik, or kedai Bunga Reben, and mostly my beads collection i bought in JB...
Gee ~ Thanks.. Ur banner lagi cantik laaa... uwaaaaa... well u have nice collection jugak la Gee.. I like yg biru plain tu.. Jatuh chenta daku tgk...
Lieyzaa ~ Thanks.. Dah berjalan ke ur FP.. U also have nice collection.. sangat kemas jahitan.. keep it up...
Datin Haryati ~ Thanks Datin for ur compliment... saya memang kuat berangan hahaha... semua customer saya adalah VIP la kalo cam tu heheh.. kidding.. but really, to me all my customers are VIPs.. saya suka la Datin ni.. sangat kreatif dan aktif.. poco2 la.. masak lagi... butik lagi.. wallaweh... boleh la share ilmu ya Datin?


Friday, 3-Jul-2009 09:33 Email | Share | | Bookmark
Tips for Crumble

Salam All...

Saya terpanggil nak share kan tips for design Crumble ni since ramai yg tanya macam mana nak buat... Hopefully this will help... Ada org cakap kenapa nak share pulak? Tak sayang ke? Kan tu boleh jadi ur secret? Well, pada saya, ilmu yg ada apa lah salah nya kita share kan? Saya pun bukan terer mana.. so this is some sketch yg i buat for Crumble... Basically it's more on how to place the beads... I more than happy if this simple sketch will assist you.

Enjoy!!



1. Normally, I will start with the highlight of the design. You can use oval stone, round stone which the size and color are outstanding from the color of your baju
2. Then you can add with smaller beads. Normally i used either round beads size 8/0 or either 6/0.
3. Followed by the normal size of round bead 12/0.
4. Last not least, the smallest round bead, 15/0.

All the best!!!

Have a nice weekend!!

Quote:
K Eeda ~ Alamak.. failed la cikgu ni kan??iskkk...sian anak murid hehehe.. ok tape nanti saya simplified.. or u wait till my class la hehehe..
K Roza ~ Aduhai kekanda Roza..sekiranya kekanda nak pakai masa Raya.. adinda mohom maaf sangat2... tidak kecukupan tangan daku ini hehe..
K Dzila ~ Thanks.. hopefully lepas ni akak will have no problem with Crumble rumble or manik tabur.. you rawk kak!!
Mira ~ Alhamdulillah.. akak pun bahagia gak kalau Mira bahagia.. nanti share lah kalau dah siap
Ckin ~ Welcome to our world Ckin!!! Nanti dah siap upload la.. leh share sama kan?
Angel ~ Lama tak jengah bz ekk? hehe.. lets learn togede gede.. and lets terer bersama..
K Izan ~ Tak aci betul la K Izan.. akak lagi terer daaaaaaa... dgn combine sulam benang lagi uwaa...
Balkis ~ Hi Puan Balkis... ecehh.. lebih afdhal lagi kalau tuan punya baju yg dah memang terer tu jahit kan??????
Fariha ~ Amin.... semoga rezeki kita sama2 murah ...
Dana ~ Practise make perfert dik... Tape tembam tapi comel.. Janji cute dan sihat hehehe..
Yani ~ Depends on design... ada yg saya guna all pearl beads ada jugak yg mix up dgn plastic.. tapi selalu nya mix due to color for pearl beads tak ada... but for plastic pun ada a jenis gak kualiti nya. ada yg memang cantik macam pearl beads.. boleh cari di Jalan TAR or K Zai Manik pun ada collection yg cantik gak
Anggerik62 ~ You are most welcome dik.... (arghh tua nya daku)
Eja ~ Ello sis.. miss u lah hehehe... come to my office lah dear.. come come..



Friday, 3-Jul-2009 06:13 Email | Share | | Bookmark
WIP: Orient Eye Garden

Salam Peeps,

Rasa nya baju ni tuan punya boleh teka kot hehe... still WIP... Project yg tergendala lepas kena infection mata last week. A bit worried coz I am not sure whether the owner will like it or not.. I praying really hard she will like this... Amin.....

Enjoy!!





[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net