"My dedication in beads embroidery"

By: pepari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 27-Oct-2009 06:04 Email | Share | | Bookmark
Little Gal

Another project for K Izan Bangi daughter. For her eldest daughter.. If her younger sister requested for butterfly, she personally choose original crumble design for her. I wonder what it will be look like if a touch of blue combined with light brown or creame theme color. So here it goes....

Enjoy!


Bawah leher.. Macam ada ala ala bohemian pulak..





Sunday, 25-Oct-2009 15:30 Email | Share | | Bookmark
Jangan Pandang Belakang....

Seram tak tajuk?

No.. its not a ghost story.. Its just me.. moving forward...

Moving forward, I will start sharing some of my projects. Why some? Coz the other some can not be shared due to request of the owner. I must respect their requests...

For starting, let's enjoy this picture, my 1st attempt making butterfly in my design.. Requested by si cilik anak K Izan.. Thanks for the trust eventho her mom is super duper beader.. Emak nya lama dah upload dalam her FP


Enjoy!


I kinda like the butterflies.. (sorry puji diri sendiri haha)


Tips for kids design; something fun, fresh and colorful



Friday, 23-Oct-2009 10:06 Email | Share | | Bookmark
Sejuta kemaafan... Satu pengertian...

Dear Frens,

Million apologies for;

1. Not answering your SMS/email/phone call..
2. Not updating anything here..
3. Not meeting up with you (you know who you are)
4. Being silence.... without any news

Thanks for;

1. Your concern..
2. Your wishes..
3. Your sympathy..
4. Your patience..
5. Your prayers..

Frens,
Hidup kita ni kadang di atas, kadang di bawah.. Saya boleh kata kan hidup saya untuk beberapa bulan yg lepas was the hardest. Tak pernah terfikir dalam seumur hidup saya jadi sebegini rupa.

Mungkin ramai yang tertanya kenapa? Tak banyak yang saya boleh kongsikan kerana masih dalam proses pemulihan. Untuk menjawab segala pertanyaan, mungkin cukup saya ceritakan saya mengalami satu saat yg mana saya rasa saya seperti sihat dari segi fizikal tetapi rupanya semangat saya telah hilang terbang melayang.. Tidak disedari bila, tetapi sehingga seseorang marasakan kelainan pada diri saya. Punca? Hasad dengki? Mungkin... Saya tak berani nak menuduh atau berprasangka buruk.. Bukan memberi alasan, tapi mungkin ramai yang tak percaya. Jadi tidak perlu diceritakan secara terperinci.

Bukan minta simpati, tetapi mengharapkan pengertian. Dan juga peringatan sesama kita. Dalam kehidupan ini, dalam pada kita berbaik sangka dan berbudi bahasa dengan semua, tapi ada yg bertalam dua muka. Ada yang hati tidak secantik rupa. Jadi saya rasa perkongsian cerita saya sebenarnya adalah untuk memberi penjelasan dan juga sebagai peringatan.

Alhamdulillah, semangat kembali pulih. Kembali seperti biasa, dan mungkin juga sebab itu saya berani menulis di sini walaupun ada yg menasihatkan untuk tidak bercerita apa terjadi sebenarnya. Bukan apa sebagai tujuan mengelakkan prasangka menjadi buruk.

Sekali lagi, jutaan kemaafan saya pohon. Terutamanya kepada mereka yg ada menghubungi saya. Bagi saya masa untuk hubungi semula setiap orang. Doakan kekuatan saya. Saya juga mendoakan agar anda semua terlindung dari segala hasad dengki, segala kejahatan dan semoga dipelihara dan dilindungi oleh Allah yg maha ESA.

Buat masa sekarang, saya tidak bersedia untuk menerima sebarang tempahan baru. Saya akan membuka tempahan semula November nanti. Tetapi tempahan adalah terhad kerana saya mahu menyesuaikan diri terlebih dahulu. Dan mungkin saya akan fokus pada kelas jahitan manik dahulu.
Semua tempahan sebelum ini memang telah saya siap kan. Saya akan hubungi satu persatu untuk proses penyerahan. Sekali lagi saya pohon maaf sekiranya perilaku saya telah mendatang kan kesulitan dan kesusahan kepada semua.

Saya akan update projek raya yg mana tak sempat dikongsi. Terima kasih kepada yg bertanya dan menunggu dengan sabar. Saya terharu... Semoga kita dipermudahkan laluannya dan semoga kita sama-sama peroleh kesejahteraan dan keredhaanNya.

Amin....


Regards,

Pepari

Enjoy this preview;



Friday, 21-Aug-2009 03:59 Email | Share | | Bookmark
...AWAY....

Dear All,

I had problem with my HP connections. Sorry to those who had SMS me, I couldn't reply at this moment. I am out of KL at this moment; attending workshop preparing for our Business Plan and will be back by this afternoon. I will reply all SMS once the problem is fixed.

There are some new projects to be updated, but due to work commitment, I had to keep it for awhile. Update on WIP: had to stop for awhile as my office workload too heavy at this moment. A bit nervous tho.. as I had quite a numbers of project to be completed before end of Puasa.. Wish me luck!

Love,

Pepari







Saturday, 15-Aug-2009 20:51 Email | Share | | Bookmark
Personal Collection: Secret Garden

Just to share my personal collection " Secret Garden"... Still in WIP mode.. However dah pakai last Sunday sbb tak sabar dek kerana baju ni terperam lama sangat.. GERAM!! I dont know when it can be completed. At this moment I can say only 50% completed.

The original idea is to have some beads at the collar and both hands... However due to my laziness and tight schedule (alasan ) till to date it still incomplete.

Despite of that, still I wanna share the snapshot of this design with the rest as I promised a few people to publish this in my FP... If you noticed, this design has a bit similarity with "Selingkar Kasih" Titi in previous entry. The fact that, this is the original idea.. yet still tak siap lagi hahahaha... Selingkar Kasih was improvised from this idea...

So to "YOU" ..you and you.. these are some of pics to share...

ENJOY!!!





[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net